Gepubliceerd op 15 februari 2021

Breguet in het teken van Valentijn

Delen op

Speciaal ter gelegenheid van Valentijn haalt Breguet, een van de iconen in het domein van de Haute Horlogerie, het grof geschut boven. Dat doet het trouwens wel vaker, want sinds 2005 blijft het Huis Breguet continu innoveren en brengt het steeds meer modellen uit om te schenken of te krijgen. Zin om uw geliefde eens extra te verwennen ter gelegenheid van dit unieke feest? Weet dan dat u bij Breguet twee modellen vindt die ongetwijfeld zullen scoren bij de man en vrouw met smaak. Valentijn vieren is een traditie. Deze twee juweeltjes zijn dat ook…

Dankzij de Tradition Dame in roos goud en met automatisch opwindsysteem slaagt Breguet erin om een horloge te vervrouwelijken waarvan de esthetische essentie in de horlogemechaniek schuilt; een domein dat zich doorgaans tot de heren richt. De veerton, centraal zichtbaar aan de voorkant, is uitgerust met een rozet, met op 12 uur een wijzerplaat in wit natuurlijk parelmoer en geguillocheerd met een ‘Clous de Paris’-motief. Het ogenschijnlijk gezandstraalde chassis en de bruggen zijn bezet met rhodium en contrasteren zo met de kast in roos goud. Deze laatste is op de lunet bezet met 68 briljanten terwijl de kroon van het horloge is versierd met een lagersteen.

De collectie Tradition ontleent zijn lijnen aan een van de belangrijkste stukken uit de geschiedenis van Breguet: het ‘abonnementshorloge’. Het kaliber, dat bewust sober en kaal werd gehouden en volledig zichtbaar is, volgt een perfect symmetrisch concept. Het model Tradition Quantième Rétrograde 7597 wordt bovendien uitgerust met een lineaire tijdweergave; een complicatie die deze horlogemaker als een van de eersten op punt zette en zou toepassen op een aantal van zijn bekendste ontwerpen.

Ontdek de volledige collectie op hun website.