Gepubliceerd op 22 februari 2021

Alles over de lente-zomermode van 2021 met Cyrielle van Kure

Delen op

Met haar onfeilbare gevoel voor trends ontcijfert de oprichtster van de Brusselse boetiek Kure, Cyrielle Carpentier de Changy, de trends voor de komende lente en zomer. Elegant maar comfortabel, dat blijkt het leitmotiv.

Eventail.be – Hoe zou je de mode voor de komende lente en zomer beschrijven in een paar woorden?

Cyrielle Carpentier de Changy – Het is een vrij nieuwe mode… We kunnen allemaal wat peps gebruiken in onze kleerkast na een jaar waarin corona heer en meester was. De merken hebben stuk voor stuk goed hun best gedaan met veel oversized snits, ook voor jurken, en epauletten. Ook komen ze allemaal met stukken die comfortabel genoeg zijn om thuis te dragen, maar tegelijk elegant genoeg om mee buiten te komen. Covid en thuiswerk hebben ons dagelijks leven helemaal omgegooid… Samengevat: elegant maar comfortabel.

– E: De 4 must-have trends van het seizoen?

– C: Het effortless broekpak bestaande uit een blazer en bijpassende broek is er nog steeds. Dit seizoen is het licht, vloeiend, relaxed en niet te aansluitend, vooral dankzij een brede broek. Het is een tijdloze look waarvan je de stukken ook apart kan dragen, superhandig! De tweede trend is de stadsjogging: joggings uit mooie materialen zoals jersey in klassieke kleuren of pasteltonen. Dan is er mijn favoriete trend: de epauletten uit de jaren 80. Ze zijn overal: van blazers, tot jurken en truien. Het grote voordeel is dat ze onmiddellijk voor een gestructureerd en elegant silhouet zorgen. En zelfs al houden we bij Kure vooral van monochrome tinten, toch is er ook ruimte voor een wat kleurrijkere trend. Vooral gekleurde accessoires in geel en koningsblauw zijn in dit seizoen: een scrunchie, tasje, sandalen,…

– E: De trend die verdwijnt en die we mogen vergeten?

– C: Torenhoge hakken. Gedaan met onszelf te pijnigen! Nu is het tijd voor comfort. Vrouwelijke schoenen, ja; pijnlijke schoenen, nee!

– E: De trend die terug is van weggeweest?

– C: Zilver, de redelijk flashy variant, die we onder andere spotten bij Isabel Marant, Givenchy en Saint Laurent. Prachtig in combinatie met een vrij eenvoudige look: een lange jurk met een korte zilveren blazer over, bijvoorbeeld. Het resultaat? Een nét iets te eenvoudige look die helemaal tot leven komt.

– E: Het onmisbare accessoire?

– C: Franjes, vooral een handtas met franjes.

– E: De belangrijkste kleuren?

– C: De mode heeft dit seizoen geen al te grote risico’s genomen. Veel monochrome tinten met hier en daar toch nog een romantische, niet te opzichtige print. Ook pastelkleurtjes doen het goed.

– E: Eén stuk waarin we dit seizoen moeten investeren?

– C: Een oversized camel blazer voor een zachte toets aan elke outfit, wat je ook draagt. Ik ben gek op het retro-hedendaagse resultaat. De smart buy van het seizoen!

kurebrussels.com

Artikel geschreven door Olivia Roks, verschenen op Eventail.be. Meer artikels over mode, maar ook over royalty, cultuur, kunst, gastronomie, gezondheid, decoratie, erfgoed en ondernemerschap ontdek je op www.eventail.be.