Gepubliceerd op 22 februari 2021

Technologie wordt elegantie…

Delen op
DS4

Met de DS 4 tilt DS Automobiles, dat wereldwijd winstgevend blijft ondanks de ongeziene gezondheidscrisis, zichzelf naar een nog hoger niveau. Met de erkende knowhow en unieke expertise op het gebied van elektrificatie van het merk als stevige basis, speelt de nieuwkomer binnen het C-Premium segment de kaart van elegantie en geavanceerde engineering, om zo nieuwe liefhebbers te overtuigen.

DS Automobiles blijft dus verder groeien. Na de DS 7 CROSSBACK, de DS 3 CROSSBACK en de DS 9, is er nu de DS 4 – het vierde model van het gamma – als nieuwe generatie van avant-garde ontwerpen.

Binnen het nog steeds even strategische C-Premium segment innoveert de DS 4 met zijn onuitgegeven silhouet in drie versies: DS 4, DS 4 CROSS en DS 4 PERFORMANCE LINE.


‘De DS 4 is ontworpen om een nieuwe definitie te geven aan de grote lijnen van het C-Premium segment. Het model is specifiek gericht op twee types klanten met uiteenlopende voorkeuren op het gebied van silhouet: de nieuwe, ambitieuze SUV-Coupé en de traditionele, compact berline. Tijdens elke stap van het ontwerpproces werden we geleid door ons doel om aantrekkelijk te zijn binnen beide segmenten.’

Marion David – Product Director, DS Automobiles


‘Zelfs nog voor we onze eerste schets op papier zetten, waren we al twee jaar samen met onze ingenieurs aan het werk om de technische kant vorm te geven. Toen we aan het creatieve gedeelte van het proces begonnen, beschikten we over heel wat speelruimte om dit nieuwe concept te ontwikkelen, dat we uiteindelijke inspireerden op de DS AERO SPORT LOUNGE. Dat zorgt voor een uniek silhouet binnen het segment met ongeziene proporties. De DS 4 is voorzien van atletische, heel gespierde, compacte lijnen, die rusten op zeer grote wielen voor een even aerodynamisch, efficiënt als charismatisch resultaat.’

Thierry Metroz – Director of Style, DS Automobiles


Puur en vloeiend binnendesign, ‘hand-made’ afwerkingen
De DS 4 is afgewerkt met een digitaal, vloeiend en ergonomisch binnendesign waarin elk onderdeel optimaal werd geïntegreerd om niet alleen zo handig maar ook zo stijlvol mogelijk te zijn. Aan boord van de DS 4 zijn er ook heel wat innovaties die het gevoel van heerlijke rust verder versterken.

Nieuwe DS AIR
deze onzichtbare beluchter is een innovatief ventilatiesysteem bestaande uit zeer compacte centrale beluchters met onzichtbare vinnen. Een kernkop zorgt voor een aparte luchtstroom die optimaal verspreid wordt naar boven en naar beneden. Alles werkt zoals een klassieke beluchter, maar dan extra efficiënt. Doordat de DS AIR verticaal zo compact is, kon hij perfect geïntegreerd worden om zo de vloeiende, pure look van het geheel te behouden.

Verbeterde technologie
E-TENSE Elektrificatie, architectuur specifiek voor uitdagende aerodynamische proporties en prestaties, massareductie, dynamische en akoestische kwaliteiten, herlaadbare hybride, efficiënte wielen, Connectivity en een vloeiend en digitaal interieur, comfort en dynamische rust, lichtgevende DS-handtekening.
DS 4 bestaat voor 95% uit herbruikbare materialen en voor 85% uit recycleerbare stukken.

Het model bestaat in zeven kleuren, waarvan twee nieuwe: COPPER GOLD en LACQUERED GRAY voegen zich bij CRYSTAL PEARL, PLATINUM GRAY, VELVET RED, PEARL WHITE en PERLA NERA BLACK.

Ontdek dit nieuwe pareltje op hun website