Gepubliceerd op 23 februari 2021

The Place to Bee!

Delen op

Het is bekend: dankzij de bestuiving staan de bijen garant voor de levenscyclus. Liefst 84% van het Europees fruit en groenten kan niet zonder! Knokke-Heist was de eerste gemeente in België om de bijen te beschermen door ze te erkennen als hoeders van de natuur.

In samenwerking met BeeOdiversity, en onder de leiding van doctor Bach Kim Nguyen, professor aan de Universiteit van Luik en een wereldautoriteit op het gebied van de bijenproblematiek, heeft de gemeente een groots project uitgewerkt dat bewoners en bezoekers moet sensibiliseren en zowel de biodiversiteit als een wetenschappelijk omgevingsbeleid moet stimuleren.

Dit project omvat de installatie van een ‘centrum voor bijen en biodiversiteit’ in de tuinen van Cultuurcentrum Scharpoord, alsook de creatie van verscheidene groene zones voor deze insecten, waar scholieren, bewoners en bezoekers alles te weten komen over deze bestuivers. Ook via twee fietsroutes en een wandeltraject kan men heel wat informatie bekomen over de bijen en de biodiversiteit, alsook over honingbloemen, vlinders, wilde bloemen, enz.

U kunt deze wandel- en fietsroutes gratis afhalen op het toerismebureau.

Info: www.myknokke-heist.be & www.beeodiversity.be