Gepubliceerd op 24 november 2022

Ryder Cup: Nicolas Colsaerts benoemd tot vice-kapitein

Door Shana Devleschoudere
Deel op
Nicolas Colsaerts is benoemd tot vice-captain van de Ryder Cup. Ryder Cup

Nicolas Colsaerts is benoemd tot vice-captain van de Ryder Cup. Ryder Cup

De Engelsman Luke Donald, kapitein van het Europese Ryder Cup-team, heeft Nicolas Colsaerts gekozen als vice-captain voor de editie van 2023, die in september zal plaatsvinden op de Marco Simone-baan in Rome. Dit is uiteraard een grote eer voor de Belgische speler die tien jaar geleden nog deel uitmaakte van het winnende team in Medinah.

Luke Donald had al twee vice-captains aangewezen om hem te ondersteunen: de Italiaan Eduardo Molinari en de Deen Thomas Bjorn. De "Belgian Bomber" maakt het team nu compleet. "Het is een enorme vreugde. De Ryder Cup is in mijn ogen de mooiste golfwedstrijd ter wereld. Ik heb ongelooflijke herinneringen aan onze overwinning in 2012. En ik ben uiteraard heel blij en trots dat ik opnieuw deel mag uitmaken van het team in een andere maar even motiverende rol", verklaart de Brusselse kampioen die net zijn 40ste verjaardag heeft gevierd.

Verminderd door een nierziekte had Nicolas Colsaerts een gecompliceerde 2022 op de Europese Tour. Maar hij is nu weer gezond en de DP World Tour heeft hem een vrijstelling verleend voor het seizoen 2023. Zijn aanstelling als vice-captain van de Ryder Cup zal ongetwijfeld bijdragen aan zijn renaissance.

Het zou ook vleugels kunnen geven aan Thomas Pieters en Thomas Detry die meer dan ooit kandidaat zijn voor selectie in het Europese team!