Gepubliceerd op 6 maart 2023

NIEUWE PONTOS CHRONOGRAAF van Maurice Lacroix

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

Sinds zijn oprichting is Maurice Lacroix altijd bezig geweest zichzelf te overtreffen, door te streven naar voortdurende verbetering van zijn producten en het creëren van horloges met een hoge gevoelswaarde. Het merk uit de Jura heeft zijn populaire model PONTOS Chronograph 43 mm opnieuw bekeken om vier nieuwe referenties aan te bieden. Hun sunray wijzerplaten, verkrijgbaar in zwart of antracietgrijs, kunnen worden gecombineerd met een 3-rijige stalen armband of een lederen band voor een eigentijdse en tijdloze stijl.

Als een merk dat voortdurend in ontwikkeling is, heeft Maurice Lacroix zijn PONTOS-collectie opnieuw bekeken en nieuwe versies van zijn chronograafmodel gecreëerd. In aanvulling op het oorspronkelijke uurwerk, de nieuwe PONTOS Chronograph model beschikt over een reeks kleine verbeteringen ontworpen om de algehele ervaring van de eigenaar te verrijken.

De Arabische cijfers op de wijzerplaat geven het horloge een moderner gevoel, waardoor de uren nog directer kunnen worden afgelezen. De uur- en minutenwijzers zijn gedeeltelijk opengewerkt en voorzien van een witte Super-LumiNova coating voor een betere zichtbaarheid bij weinig licht - een lichtgevende behandeling die ook te vinden is op de centrale chronograaf-secondewijzer.

Bij het ontwerpen van deze nieuwe PONTOS chronograaf heeft het ontwerpteam van Maurice Lacroix ernaar gestreefd de leesbaarheid van de uren te optimaliseren en het algehele gevoel van luxe te versterken. De flens herbergt een extreem duidelijke minuten track, terwijl de wijzerplaat een sunburst patroon heeft dat prachtig speelt met het licht. De 12-uur chronograaf teller, gelegen op 6 uur, is voorzien van een datumvenster op een kleur afgestemde schijf om het algemene gevoel van harmonie en samenhang te accentueren.

Op de achterkant van het horloge onthult een saffierglas het automatische kaliber ML112. Dit uurwerk is versierd met Côtes de Genève en een cirkelvormige afwerking, terwijl de rotor is versierd met verticale Côtes de Genève en sunburst borstels.

Het horloge wordt geleverd met een 3-rijige roestvrijstalen of zwart lederen band. Deze tweede versie is voorzien van het M logo, een inmiddels legendarisch geworden detail dat de verfijning en authenticiteit benadrukt. In lijn met de beroemde AIKON-collectie is de nieuwe 43 mm PONTOS Chronograph uitgerust met het door het merk bedachte Easy Strap Exchange-systeem, waarmee de band gemakkelijk kan worden verwisseld zonder dat daarvoor speciaal gereedschap nodig is.

Een ander voorbeeld van de innovatieve benadering van Maurice Lacroix is de kast van de nieuwe PONTOS Chronograph. Na het succes van de AIKON #tide collectie, waarvan de modellen zijn gemaakt van gerecycled plastic uit de oceanen, biedt het merk nu al zijn horloges aan in een kast gemaakt van #tide Ocean Material®. Er zijn 34 flessen nodig om er een te maken, dus 34 minder flessen die de zee vervuilen. Naast een vakje voor het extra bandje bevat de doos een QR-code die toegang geeft tot een digitale handleiding om papierverspilling te voorkomen en zo de ecologische impact te beperken.

Hoewel de vorige versie van de PONTOS Chronograph al ontegenzeggelijk indrukwekkend was, heeft het horlogemerk uit Jura voortdurend geprobeerd deze te verbeteren om de nieuwste 43mm PONTOS Chronograph te creëren, die zijn reputatie van horloges met een hoge gevoelswaarde waarmaakt.

www.mauricelacroix.com