Geüpdatet op 12 maart 2021

Speel zoals RAFA!

Door Shana Devleschoudere
Delen op

Niet alleen Rafa Nadal was de grote blikvanger op Roland-Garros ter gelegenheid van zijn 20e Grand Slamtitel: ook zijn racket was dat. Deze Babolat Pure Aero Rafa, het allereerste racket met de naam van de Spaanse kampioen erop en de bijpassende tas, is vanaf nu te koop. En daar zijn z’n fans bijzonder blij mee…

Het bijzondere racket werd ontwikkeld door Babolat in nauwe samenwerking met de speler. Het merk is al sinds het begin van Nadals carrière een trouwe materiaalsponsor. Dat ze samen prachtige dingen konden bereiken, stond in de sterren geschreven. Het racket onderscheidt zich dankzij een nieuw en exclusief grafisch design dat past bij de persoonlijkheid en het kenmerkende spel van zijn gelijknamige boegbeeld. Nadal koos voor een combinatie van warme en explosieve kleuren, met vooral veel geel, paars en oranje. De naam, ‘RAFA’ in hoofdletters, en de naam van het model ‘Pure Aero’, zijn duidelijk zichtbaar in het paars in het midden van de raket.


‘Ik heb een voorliefde voor sterke, sprekende kleuren. Dit racket ligt mij, het past bij mij. Samen met Babolat hebben we dit project tot een goed einde gebracht. En ik ben er echt blij mee. Dat is belangrijk, want je moet je blij voelen als je op het veld staat. Ik hoop dat de spelers er even tevreden mee zullen zijn’

vertelt Rafael Nadal over het nieuwe racket.


En net zoals er maar één Rafa is, is er maar één pro-speler die het racket mag gebruiken. Een unieke mogelijkheid dus voor zijn fans om zich nog meer verbonden te voelen met hun favoriete kampioen.

2021 is een spannend jaar voor Rafa. Zijn doel: het record van Grand Slam-overwinningen verbreken met een 21e titel – steevast met het Babolat Pure Aero-racket als zijn trouwe partner.


‘De passie, de inzet en het doorzettingsvermogen van Rafa zijn simpelweg uniek’

vertelt Antoine Ballon, Directeur Sport Tennis bij Babolat.

‘Hij blijft de geschiedenis van de tennissport herschrijven en hij is amper een duimbreed verwijderd van een ongezien record. Als eerbetoon aan onze 20-jarige historische samenwerking wou Babolat een bijzonder racket ontwikkelen dat de band van het merk met deze uitzonderlijke speler benadrukt en fans over de hele wereld de mogelijkheid biedt om hem te steunen in zijn streven naar de ultieme prestatie.’Meer info HIER.