Gepubliceerd op 22 maart 2021

Geschiedenis, tijdperk, waarden… een enkel horloge

Door Shana Devleschoudere
Delen op

Een horloge

Al sinds het prille begin heeft het huis Bell & Ross een passie voor de militaire luchtvaart en de luchtvaartgeschiedenis. Beide domeinen zijn rijk aan ontelbare avonturen van échte mensen en zij getuigen van durf, doorzettingsvermogen en de voortdurende drang om hun grenzen te verleggen.

Het verhaal van Bell & Ross begon in de cockpit van een vliegtuig. De specifieke boordapparatuur – de ultieme referentie op het gebied van leesbaarheid, precisie en betrouwbaarheid – is dan ook de hoofdinspiratie achter de horloges van het merk. Voor een nieuwe collectie die de technologie en de esthetische waarden van de horloges van toen samenbrengt, is dan ook maar één naam mogelijk: HERITAGE…


Heritage

Met als definitie ‘datgene wat doorgegeven wordt van generatie op generatie’ in het woordenboek, slaat HERITAGE de nagel op de kop.

De kostbare vierkante horlogekast in poli-gesatineerd staal en de zwarte wijzerplaat doen ons verlangen naar vervlogen tijden. Ook de cijfers, de index en de wijzers in roségoud hinten naar het verleden. De kleur van de lederen armband evolueert met de tijd.

♦ Retro-militaire allure ♦

♣ Geïnspireerd op de dashboards uit de jaren 60 ♣


een bijzondere model

In 2021 presenteert Bell & Ross een nieuwe versie van één van zijn meest iconische modellen: de BR 03-92 GOLDEN HERITAGE. De nieuwe uitgave is voorzien van een galvanische, diepzwarte wijzerplaat.

Een bijzondere model:

BR 03-92 GOLDEN HERITAGE

Kaliber: BR-CAL.302. Mechanisch automatisch.

Functies: uren, minuten en seconden. Datum.

Horlogekast: diameter van 42 mm. Poli-gesatineerd staal.

Wijzerplaat: zonnig zwart. Goudkleurige Super-LumiNova®-gecoate cijfers en indexen.

Glas: antireflecterend saffierglas.

Waterdichtheid: 100 meter.


Sommige foto’s…


verkoopprijs : 3400€

Ontdek meer www.bellross.com