Gepubliceerd op 22 maart 2021

Igor, niet zomaar een zolder…

Door Shana Devleschoudere
Delen op

IGOR

Een bezoek aan Igor, dat is van een woonkamer met zen-inspiraties in een slaapkamer met exotische allures en een teak baldakijn lopen. Er hangt een warme sfeer, eentje die uitnodigt om even weg te dromen bij al dat moois.

Heb je zin om heel je interieur radicaal om te gooien, of ben je op zoek naar leuke decoratie-ideetjes of unieke stukken? Dan ben je op het juiste adres. De twee verdiepingen van de showroom werden zo ontworpen dat je er in alle rust de sfeer van de verschillende ruimtes in je op kan nemen, bedacht door het team van 5 experts. Bijna de helft van de showroom wordt ingenomen door de eigen productie van meubelen in Roemenië.

Ook is er een speciale ruimte voor zetels. Die zijn volledig moduleerbaar en beschikbaar in een honderdtal verschillende stoffen zodat beantwoord kan worden aan de wensen van elke klant. Echt wegdromen, dat doe je in de ruimte speciaal voor meubels die in het buitenland werden geselecteerd. Een team experts trekt regelmatig naar Indië, Indonesië of Thailand om er een selectie te maken en een aantal finishing touches aan te brengen. Ook voor kleine decoratie-objecten is er een aparte plek in een klein winkeltje binnenin de showroom. Er zijn meerdere producten van het merk Pomax verkrijgbaar.

Persoonlijke begeleiding voor elke klant

Omdat we soms wel weten wat we niet willen, maar niet wat we wél willen. Het team van Igor begeleidt elke klant persoonlijk om zo ieders wensen in vervulling te kunnen laten gaan. Ook zijn er coaches aanwezig om je te helpen de beste keuze te maken, wat absoluut een pluspunt is tijdens het bezoek van de showroom.

Een zeer geapprecieerd alternatief

Igor beschikt over een uitgebreide stock meubelen die niet in de showroom te zien zijn; meubels die de reis niet helemaal zonder slag of stoot hebben overleefd of retrourzendingen van klanten. Daarom kan je sinds februari 2015 en enkel op afspraak terecht op de ‘Le secret gardé’-verkoop in de vroegere azijnfabriek l’Etoile in Waver waar je deze unieke stukken op de kop kan tikken voor een zacht prijsje.

Gedeelde passie en knowhow

Omdat we soms exact weten wat we willen … maar het niet vinden! De ‘op maat’-dienst van Igor kan dat probleem verhelpen. ‘Kasais’, dat is de naam van het eigen productie-atelier van het bedrijf met een twintigtal werknemers in Roemenië. Die werken er aan meubelen op maat en geïntegreerde projecten. De meubelen zijn vooral uit dennen- en eikenhout gemaakt voor een aantrekkelijke prijs.

Een familieverhaal

Igor, dat is vooral ook een familieverhaal. De vader, Damien, richtte het bedrijf op. Sinds de jaren 80 legde hij een hele weg af. Zo is de kleine bestelwagen waarmee in het begin de meubels werden vervoerd nu een grote truck, de zolder een heuse winkel en is de hangar waarin de meubels werden gestockeerd nu uitgegroeid tot de huidige showroom. De zoon, Benjamin, beleefde alles al mee vanop zeer jonge leeftijd. Het was voor hem dus vanzelfsprekend om het Igor-team te komen versterken na zijn studies architectuur aan La Cambre.

Een mooi verhaal, mooie meubelen, stevige waarden en een prachtige harmonie… What else?


Sommige foto’s…

Meer info www.Igor.be