Geüpdatet op 22 maart 2021

CHANT D’EOLE HEEFT DE WIND IN DE RUG

Door Shana Devleschoudere
Delen op

Het Domaine du Chant d’Eole ontstond uit het samengaan van twee families met een passie voor bodems en wijnbouw. Hun gezamenlijk streven naar een niche in de champagnewereld leidde tot het besluit om, hand in hand, in Quévy (België) en vlakbij een windmolenpark een tiental hectaren wijnstokken aan te planten.

Omdat de kwaliteit van hun cépages voor zichzelf spreekt, steeg de vraag explosief en ontwikkelde het bedrijf zich in ijltempo om al snel een eigen identiteit te verwerven.

© info@scaart.be

Momenteel, en dankzij de inbreng van oenologen, sommeliers, restaurateurs en voedselcritici, zijn de doseringen zo minutieus uitgewerkt dat elk jaar opnieuw cuvées ontstaan met levendige en pure aroma’s. Het succes van die bubbels is het resultaat van precies en doelgericht werk door de productieverantwoordelijke in combinatie met de modernste apparatuur en een ultra competent en toegewijd personeel.

Het is dan ook geen verrassing dat het Domaine du Chant d’Eole al vaak – ook internationaal – in de prijzen viel.
Kopers uit heel de wereld plooien zich dubbel om een flacon van deze millésime te bemachtigen en de directie wil zijn productie verdrievoudigen omaan de groeiende vraag te beantwoorden. Het gaat het Domaine du Chant d’Eole duidelijk voor de wind.

© info@scaart.be

Meer info HIER.