Gepubliceerd op 6 april 2021

Le Touquet: parel van de Opaalkust

Door Shana Devleschoudere
Delen op

Voor wie een totaalpakket verlangt met een verlaten strand, schelpen en schaaldieren… en vooral golf, is er geen beter adres dan Le Touquet!

Deze geliefde en prestigieuze bestemming aan de Opaalkust is immers de bakermat van wat met de jaren is uitgegroeid tot een instituut: het Touquet Golf Resort.

Wie over Le Touquet praat, neemt een duik in de Franse golfgeschiedenis. Zo werd de initiële en in 1904 aangelegde 18 holes al snel ontoereikend om de honger van de golfers te stillen. Dankzij de kennersblik van enkele briljante designers groeide het parcours verder door. Het telt vandaag 45 holes, met in totaal drie banen. Daarbij La Mer, dat geldt als een van Frankrijks beste.

Uw prestaties op de holes krijgen extra diepgang in het hypermoderne clubhouse, waar golfers en gasten uitzicht hebben op de greens. Wie honger heeft, kan zijn batterijen weer helemaal opladen in de brasserie The Spoon vooraleer naar de golfbaan terug te keren. Dat betekent dus twee keer genieten.

En last but not least is er het Manoir Hôtel: het perfecte orgelpunt om het Touquet Resort dit jaar bovenaan uw wishlist te plaatsen. Hoewel het gebouw al uit 1911 dateert, is het helemaal mee met zijn tijd en garandeert het zijn gasten een uniek verblijf: authenticiteit, comfort en finesse, met de charme en de elegantie van weleer.

U krijgt dus geen spijt van deze keuze, wel integendeel…

Ontdek meer HIER. 

Ontdek onze artikel “Pittoresk, mineraal of aan zee?” HIER.