Geüpdatet op 19 juli 2021

The BIG blue… jacht!

Door Shana Devleschoudere
Delen op

Sommige fascinerende plekken worden pas echt uniek wanneer ze met een boot verkend worden. Al zijn er natuurlijk boten en boten… De must? Een jacht!

Een superjacht afhuren, zodat men zich op een echte drijvende villa bevindt, men van het ene naar het andere eiland pendelt en onderwijl geniet van de pracht van het landschap, de luxe en de ronduit exclusieve service. Op deze bootjes staan de sterrenchefs, de personal trainers, de dj’s voor de avondparty’s aan boord, de zeilinstructeurs, de verse oesters en de gemillisimeerde champagnes mee op het menu…


Eleonora jacht.

Deze 50m lange schoener is een trouwe replica van de beroemde Westward en ademt een sfeer uit die zich door de plannen uit 1910 laat inspireren. Naast de spectaculaire en luxueuze cabine voor de reder achteraan is er immers ook het salon dat zich over de volledige romp uitstrekt. De 7-koppige bemanning logeert in de cabines in het voorste deel van de romp zodat de intimiteit van de gasten optimaal gegarandeerd is. Prijs: 65.000 dollar/week.


Christina O jacht.

Dit is een van de meest emblematische megajachten ter wereld. Aristoteles Onassis kocht het in 1954 en liet het ombouwen tot een luxeschip dat hij herdoopte met de naam van zijn dochter. Het interieur is één en al weelde, met gouden kranen, beroemde schilderijen en diverse zeldzame voorwerpen. Het promenadedek heeft een thermaal zwembad en binnenin vindt u de Lapis Lounge. Deze ontleent zijn naam aan de originele en met lapis-lazuli bezette schouw. Prijs: 450.000 dollar/week.


CRN Cloud 9 jacht.

De perfecte combinatie van prestaties en made in Italy-luxe. Er is plaats voor 16 personen in de 8 cabines, waarbij een master suite. De 22-koppige bemanning en de infrastructuren staan borg voor een droomverblijf. Op het menu: een zwembad met een glazen vloer, een ‘beach’-toegang om in zee te gaan, een solarium dat men met een lift bereikt en is uitgerust met een jacuzzi en een bar. Binnen vervolledigen een wellness en een cinemazaal het geheel. Prijs: 850.000 dollar/week.


Lürssen Kismet jacht.

Dit jacht strekt zich uit over vijf bruggen van pure luxe. Zij worden onderling verbonden door een transparante lift die zich te midden van een trap beweegt. Binnen is er een gigantische salon met salonruimte en een eetplaats waar tot 18 personen kunnen aanzitten. Bovenop de 6 cabines voor de genodigden – alle met badkamer – strekt de ruimte voor de reder zich uit over de hele breedte en biedt hij direct toegang tot de buitenkant waar een helipad is voorzien. Prijs: 1.200.000 dollar/ week.


‘HET KAN MIJ NIET SCHELEN OF HIJ RIJK IS. ZO LANG HIJ MAAR EEN JACHT HEEFT EN ZIJN EIGEN TANDPASTA.’, MARILYN MONROE


Ontdek onze FR versie HIER.