Gepubliceerd op 15 april 2021

It’s a Circular Trend ! by Natan

Door Shana Devleschoudere
Delen op

“HET PAST IN DE TIJDSGEEST… ER GAAT NIETS VERLOREN, NIETS WORDT NOG EXTRA GECREËERD, ALLES WORDT GETRANSFORMEERD.”, Natan, 2021.

 

Voor het zomerseizoen heeft La Maison Natan een aantal topstukken uit de vorige zomercollectie geselecteerd. Met naald en draad, en een behendig spel van proporties en composities, speelt het Belgische huis – dat zichzelf steeds opnieuw wil uitvinden – met de gangbare dresscode, en doet dat zelfs tegendraads.

ASYMMETISCHE TOP IN GEDRUKTE ZIJDEN SHANTUNG GEMAAKT UIT EEN Z20 COUTURE ROK & BREDE LINNEN BROEK MET PLOOIEN.

Kleding met de hoofdletter K. Zo wordt een rok een top, een hemd wordt een jurk, een trui een rok, tenzij we ons overhemd gewoon binnenstebuiten keren – een wit wel te verstaan.

JURK IN KATOENEN POPELINE GEMAAKT UIT TWEE Z20 RTW HEMDEN.

Als een nieuw spel van expressie en met een flinke dosis durf als background, kreeg deze limited edition collectie de naam Circular, met als grote verdienste de lancering van een mode die eindeloos opnieuw kan worden gerecupereerd.

BUSTIER JURK UIT EEN ROK EN JAS VAN DE Z20 RTW COLLECTIE.

Het verlangen om te raden wat ooit het originele stuk was, is groot, ja zelfs amusant. Een opwindende collectie, waarvan Edouard Vermeulen het geheim kent.

TOP MET STIJGENDE KRAAG IN STRETCH KATOEN EN LINNEN CANVAS GEMAAKT VAN EEN Z20 RTW ROK & GEBREIDEN ROK GEMAAKT UIT EEN Z20 RTW PULL.


‘Ik heb het altijd betreurd dat er in de modewereld zulke grote stockoverschotten zijn. Bovendien vind ik het zonde om een artikel helemaal af te schrijven. Mijn wens was dus om een tweede leven te geven aan een aantal van onze paradepaardjes, ze een nieuwe creatieve impuls te geven waardoor het respect voor het werk en het product kan herleven. Op die manier proberen wij de trend van overproductie en overconsumptie tegen te gaan. Wij geven een tweede kans aan een kledingstuk dat teruggaat naar het atelier, vandaar de naam «Circular» collectie.’ , Edouard Vermeulen.


HEMD IN KATOENEN POPELINE & ROK IN LINNEN CANVAS MET FRANJES GEMAAKT UIT EEN Z20 COUTURE JAS.

Een stijloefening die Natan graag regelmatig wil herhalen.

GEDRAPEERDE JURK IN TECHNISCH KATOEN GEMAAKT UIT EEN Z20 RTW JURK.

www.natan.be

Ontdek onze FR versie HIER.