Geüpdatet op 19 juli 2021

Chambelland: de kunst van het brood

Door Shana Devleschoudere
Delen op

Een prachtig broodverhaal

We zijn in de Alpes-de-Haute-Provence. Een voormalig bioloog laat alles achter en gaat zijn passie achterna: brood. Thomas Teffri-Chambelland, de oprichter van het project, maakt zijn dromen waar, zonder erbij stil te staan dat vele anderen met hem mee dromen. Tussen het zuiden van Frankrijk en Lombardije in wordt ‘een nieuw idee van brood’ geboren, dat van authenticiteit. Dankzij de combinatie van een Franse molen en Italiaanse rijstvelden laat iedereen zich vandaag verleiden door zijn recepten en creaties. De 100% bio-kaart is bovendien glutenvrij, een feest voor àlle fijnproevers.  

©Chambelland

©Chambelland

Vrij van gluten, rijk aan smaak

De producten van Chambelland, op basis van rijst- of boekweitbloem, staan garant voor een explosie van smaak. Daar verandert hun glutenvrije samenstelling niets aan. Dat is uiteraard uitstekend nieuws voor broodliefhebbers met een glutenintolerantie, maar het echte verschil zit hem toch vooral in de kwaliteit en het gezonde, natuurlijke karakter van de creaties. Het aanvankelijk atypische concept laat met zijn verboden zoetigheden een nieuwe wind waaien door de bakkerswereld. Het beginconcept van ‘nultolerantie voor intolerantie’ slaat duidelijk aan, en ondertussen is Chambelland een bakkerij voor iedereen. 

©Chambelland

Het zoete lied van Parijs

Zoals elk succesverhaal begon ook de reis van Chambelland in de lichtstad. Fruittaarten, patisserie en verfijnd brood plaveiden de weg van Parijs uiteindelijk naar onze hoofdstad. De eerste Chambelland-bakkerij van België opende de deuren in het trendy Elsene, waar Brusselse fans van het broodhuis maar al te blij mee waren. Daarop volgden een vestiging in Gent, alweer een grote stap voor het filiaal.

©Chambelland

De uitbreiding zet zich voort

Als franchisehouder voor de Benelux wordt Arnaud Rasquinet de gelukkige bestuurder en beschermer van deze bijzondere wereld. De visionaire manager kan niet wachten om de magie van Chambelland ook in Waterloo en later in Luxemburg te verspreiden. En daar houdt zijn ambitie niet op: ook buiten de Benelux ziet hij potentieel, dat hij liefst zo snel mogelijk wil concretiseren.

Arnaud Rasquinet, ©Chambelland

Buiten de bakkerij

Naast overtuigde Parisiens en betoverde Belgen mikt Chambelland ook verder dan zijn eigen boetieks. De naam geniet namelijk steeds meer bekendheid binnen de horeca. Zo besliste de grote Franse sterrenchef Alain Ducas om het heerlijke brood in al zijn restaurants te serveren.

©Chambelland

Meer info www.chambelland.com