Gepubliceerd op 3 mei 2021

95 jaar geleden… by Tudor

Door Shana Devleschoudere
Delen op

De 1926-lijn brengt hulde aan de roots en de horlogetradities van TUDOR. Deze tijdloze mechanische horloges, klassiek en elegant, worden gekenmerkt door de verfijnde filosofie, de kwaliteit en de betaalbaarheid van dit merk.

Met de 1926 herbevestigt TUDOR zijn engagement naar de traditionele waarden van de Zwitserse ‘haute horlogerie’ – in een wereld waar mechanische excellentie samengaat met duurzame sofisticatie.

De 1926-lijnis ook een eerbetoon aan Tudor zelf. Het merk werd in 1929 voor het eerst geregistreerd op naam van Hans Wilsdorf, de oprichter van Rolex.

Hij reflecteert en blijft trouw aan de filosofie van TUDORen profileert zich als een kwaliteitshorloge, zowel op technisch als op esthetisch vlak. Hij staat ook voor een hoog afwerkingsniveau tegen een al bij al voordelige prijs.

DE WAFELSTRUCTUUR: DE ERFENIS VAN TUDOR

De wijzerplaat van het model 1926 van Tudoris een mooi voorbeeld van de aandacht voor het kleinste detail. Deze wafelstructuur met de vintage touch en de versiering in het midden herinnert aan de roots van het merk. Het contrast met de minutenwijzer is bijzonder subtiel te noemen.

Voor de wijzerplaat wordt naast zilver ook wit of zwart opaline gebruikt. De gefacetteerde cijfers hebben de vorm van een pijl, maar er zijn ook versies waar de onpare uuraanduidingen met diamanten zijn versierd.

De vele details op de wijzerplaat zorgen voor een aantrekkelijk en complex lichtspel dat perfect aansluit bij de sabelvormige wijzers en hun aangepaste kleuren.

DE METALEN ARMBAND VAN TUDOR

Al sinds de lancering van TUDOR bekleedt de metalen armband een voorkeurplek in het hart van de collecties. Hij is veel meer dan zomaar een accessoire, want deze armband behoort mee tot het esthetische en praktische erfgoed van het merk.

De 1926 wordt uitgebracht met een armband op maat die bijdraagt tot extra comfort, verfijning en kwaliteit. Hij is opgebouwd met zeven schakels. Door hun wisselende afmetingen sluit hij heel mooi aan rond elke pols.

De buitenste schakels zijn gesatineerd, de middelste gepolijst – die variatie in de afwerking verhoogt mee de elegantie van het horloge.

Deze armband, die zorgvuldig wordt geassembleerd en een exponent is van de jarenlange ervaring van TUDOR, is tegelijk soepel, sterk en flexibel.

 

TRADITIONEEL HORLOGE VOOR MANNEN EN VROUWEN

De modellen van de 1926-lijn zijn trouw aan de Zwitserse horlogetraditie en de collectie TUDOR. Zij worden stuk voor stuk uitgerust met mechanische kalibers met automatisch opwinden.

De tradititionele aanduiding ‘ROTOR SELF-WINDING’op de wijzerplaat is een directe referentie aan deze traditie.

Deze fijnzinnig afgewerkte juweeltjes met een gangreserve van 38 uur geven zowel de uren aan als de minuten, de seconden en de datum, dat laatste in een uniek venster.

De lijn 1926 wordt aangeboden in staal of staal met goud, met keuze uit vier afmetingen: 28 mm, 36 mm, 39 mm en 41 mm.

De modellen zijn ontworpen voor vrouwen en mannen en laten zich vlot aanpassen aan iedere pols.

Daarmee spreken zij duidelijk tot de verbeelding van alle liefhebbers van mooie dingen, luxe, levensgenieters,…


Ontdek meer www.tudorwatch.com