Gepubliceerd op 3 mei 2021

Lente-uitje op Malta

Door Shana Devleschoudere
Delen op

Elk hotel heeft dan misschien zijn eigen manier om ons te verleiden, als toonbeeld van levenskunst zijn ze stuk voor stuk klaar om ons opnieuw te verwelkomen met hun zonnige terrassen met zicht op de zee, elegante kamers en kaders om momenten uit de duizend in te beleven… ▪A.D

De oude gebouwen op de Maltese eilandengroep zijn niet alleen de schatbewaarders van een lange geschiedenis, ze worden vanaf nu ook ingericht als luxe-boetiekhotels voor nieuwe generaties.

We beginnen onze ontdekkingstocht in het Iniala Harbour House. Deze verfijnde leefomgeving biedt een onovertroffen zicht op de haven. De kamers zijn luxueus en voorzien van een eclectische toets. Restaurant ION, op de hoogste verdieping, haalde zijn eerste Michelinster binnen. In de vroegere gewelfde kelders van het gebouw zitten een wellnesscentrum, fitnesszaal en lounge-bar.

Iniala Harbour House

De tweede referentie binnen de levendige wijk van St. Julian’s is het Hyatt Regency Malta. 150 hedendaagse kamers en suites werden ondergebracht in een smetteloos witte toren. De zonovergoten balkons geven uit op de Middellandse Zee en het stadscentrum. Welzijn staat centraal in dit hotel. Het zwembad op het dak staat garant voor een moment van goddelijke ontspanning.

In het levendige centrum van La Valletta onthult het Embassy Valletta Hotel zichzelf als een tuin van Eden in het midden van de stad. De binnenkoer wordt ongetwijfeld dé hotspot voor lunch. Het verwarmde buitenzwembad, het terras en het restaurant behoren tot de andere troeven.

Embassy Valletta Hotel

The Saint John werd dan weer volledig gerenoveerd. Dit voormalige handelshuis biedt een moderne visie met een vleugje industrieel design.

The Saint JohnVerderop werpt de Domus Zamittello zich op als het historische vlaggenschip. Toeristen vallen voor de charme van Le Rosselli met zijn gebouw in klassieke-barokstijl en gerenommeerd sterrenrestaurant Under Grain. Ook The Westin Dragonara Resort onderging een stevige renovatie en groeide uit tot een nog beter eerbetoon aan de mediterrane cultuur met zicht op de blauwe zee.

The Westin Dragonara Resort

Malta, de zonnigste hoofdstad van Europa, koestert haar tradities, patrimonium, prachtige gebouwen en schitterende azuurblauwe baaien. Laat je meevoeren…


www.visitmalta.com