Geüpdatet op 7 juli 2021

Marie Siska Forever

Door Shana Devleschoudere
Delen op
© Marie Siska

Na dit Covid jaar, dat voor iedereen moeilijk is geweest, praatte ZOUTE PAPER met Stefan Dossche, Manager van het iconische Marie Siska. 

Marie Siska, Knokke-het-Zoute.

ZOUTE PAPER : Hoe was het jaar 2020 ?

Stefan Dossche : Zeer heftig, de eerste lockdown onzeker dan een zeer druk seizoen met tal van aanpassingen. Maar we hebben er ook uit geleerd. We werken nu met verschillende servicen en dat zal ook blijven. In de tweede lockdown hebben we tal van renovatie werken gedaan die anders moeilijk zouden zijn.

ZOUTE PAPER : Hoe ziet u 2021 ?

Stefan Dossche : We hopen dat we zo snel als mogelijk terug naar het normale leven kunnen terug keren.

De beroemde wafels van Marie Siska. Een zeer goede reden om uit te kijken naar de komende maanden!

ZOUTE PAPER : Heeft u nieuwe projecten ?

Stefan Dossche : Rollermountain krijgt een nieuw frame , Jules Verne stijl en extra beveiliging. We hebben de pergola van binnen een nieuwe look gegeven alsook de Bar. Dit jaar gaat de minigolf open van River Woods ook terug doorgaan op 7 en 8 augustus.

ZOUTE PAPER : Ondertussen is ook Graaf Leopold Lippens overleden ? Hoe voelde dit aan ?

Stefan Dossche : Voor mij persoonlijk was dit een veel hardere klap dan corona. Hij was mijn burgemeester , mijn buur, een vriend en vooral mijn engelbewaarder. Meestal als ik ’s morgens mijn hond uitliet passeerde hij en we zwaaiden of we hadden een korte babbel. Hij heeft zeer veel voor Marie Siska gedaan , door de jaren heen. Hij wilde ten alle prijze vermijden dat we zouden verkopen voor vastgoed zoals de rest. Maar dat was ook mijn idee dus we waren bondgenoten. Ooit schreef hij in onze gouden boek “ Het Zoute zou het Zoute niet zijn zonder Marie Siska “ wel ik kan u nu zeggen het Zoute zal nooit meer hetzelfde zijn zonder Graaf Leopold Lippens.

ZOUTE PAPER : Bedoelt u dat de nieuwe Burgemeester de erfenis niet zal kunnen beheren ?

Stefan Dossche : Nee? Zeker niet want De Heer De Groote is een intelligent man en heeft jaren aan de zijde van Burgemeester Lippens gestaan. Ze zijn van plan op het huidig elan door te gaan en hebben daar ook alle belang bij. Maar de charismatische, flamboyante visionair die Graaf Lippens was, een man die respect afdwong en steeds ongezouten zijn mening gaf en zelfs vorig jaar het voorbeeld gaf om als eerste gemeente in lockdown te gaan , die is weg. We zullen hem trouwens allemaal missen en wij de burgers zijn nu allemaal een beetje Leopold Lippens geworden.

ZOUTE PAPER : Hoe zie je de toekomst ?

Stefan Dossche : Positief, we gaan door met onze familiezaak Marie Siska , zeer. gemotiveerd. We hebben onze klanten enorm gemist . We gaan ervoor zorgen dat Graaf Lippens fier zal kunnen zijn op zijn Knokke- Heist waar hij tot de dood voor gestreden heeft. Er komen tal van nieuwe projecten in Knokke en het zal er alleen

Marie Siska, een instelling in Knokke sinds 1919.