Gepubliceerd op 31 mei 2021

It’s a TONG story !

Door Shana Devleschoudere
Delen op

Een stukje geschiedenis…

Het eerste paar Havaianas dateert uit 1962. Ze waren geïnspireerd op Zori, de typische Japanse sandalen gemaakt uit stoffen reepjes en met een zool uit rijst. Dat verklaart waarom de ondersteunende zolen van alle Havaianas voorzien zijn van een rijstachtige textuur.

Al snel volgde de eerste slogan van het merk: ‘Havaianas, the real ones’

Er waren immers wereldwijd heel wat bedrijfjes die de verdiensten van de slippers in het oog hadden gekregen en waren begonnen ze te kopiëren. Zoals de slogan aangeeft is Havaianas het enige merk dat de échte maakt. Rond 1990 werden de teenslippers gespot aan de voeten van bekende Brazilianen, wat leidde tot een nieuwe communicatieboodschap: ‘Everybody wears it’. Een betaalbaar en universeel product was de ideale basis om naam te gaan maken en een merk te creëren dat nooit meer vergeten zou worden. Het optimistische, kleurrijke imago van het bedrijf ging de wereld rond en verscheen in alle bladen en op tv. Niemand kon ontkomen aan de happy vibes die je voelt met een paar Havaianas-teenslippers aan je voeten.

In de jaren die volgden bleef Havaianas steeds verder ontwerpen. Nieuwe kleuren, nieuwe modellen, nieuwe prints – de mogelijkheden om onze voeten aan te kleden zijn eindeloos. Rond 1997 werd een speciale ‘Baby’-collectie uitgebracht. Havaianas probeerde zo van de partij te zijn bij de eerste stapjes van onze kinderen dankzij slippertjes die niet alleen veilig maar ook superschattig zijn.

In 1998 verbond het merk zich met de World Cup en zette het een Braziliaanse vlag op het bandje. Het bleek een geniaal idee en groeide met de jaren uit tot een echt icoon van het merk.

Vandaag zijn Havaianas overal ter wereld bekend en erkend. Iedereen is in het bezit van minstens wel één paar! Dankzij de eindeloze collectie met leuke modellen in alle kleuren van de regenboog is er dan ook niets makkelijker dan snel in hun iconische flipflops te springen. Met zoveel keuze, is er iets voor elke mood!

 

Een blik op een aantal iconische collecties…


TONG Brasil 


SLIM TONG


URBAN BASIC 


LOGO MANIA


YOU SAINT TROPEZ 

Meer info HIER…