Gepubliceerd op 2 juni 2021

De rally van plezier

Door Shana Devleschoudere
Delen op

Charles-Henri t’Kint is al meer dan 30 jaar actief binnen de evenementensector. Hij zit ook achter het initiatief voor de bekende ‘Z’ Oldtimers Trophy, een bijzonder populaire rally die vandaag is uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het Belgische seizoen.

‘Met Z-Trophy wou ik liefhebbers van oldtimers samenbrengen en hen de kans geven om bijzondere, atypische plaatsen te ontdekken waar ze normaal gezien geen toegang tot zouden hebben. Gezelligheid, uitwisseling en vriendschap staan centraal, binnen een exclusieve sfeer, zonder daarom elitair te zijn. Voor de Z-Trophy is de kwaliteit van de aanwezige auto’s erg belangrijk, maar we kijken ook naar auto’s die een echte stempel drukten op hun tijd, zoals een Citroën Mehari, een Jeep Willys of een Mini. Zo kunnen de mooiste oldtimers gezellig samen rijden met de populairdere modellen!’, ChH T’Kint. 

Ik hecht veel belang aan de kwaliteit van het parcours, dat moet perfect zijn. Daarvoor kan ik rekenen op mijn twee kompanen, Dan Erculisse en Etienne Stalpaert. Ook milieuvriendelijkheid is een belangrijke waarde voor Z-Trophy. De volledige CO2-uitstoot veroorzaakt door het evenement wordt gecompenseerd dankzij een project van lokale herbebossing in België.

Met trouwe partners als Polestar Brussels, Mortelmans & C°, Gentleman Driver Center en Monsieur Pneus staat de Z-Trophy ook bekend voor zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

‘Dit jaar heb ik zin om jullie de prachtige regio van het Pajottenland te laten ontdekken of herontdekken, ook wel bekend als het Toscane van het Noorden’, ChH T’Kint. 

‘We vertrekken van een nieuwe industriële site, Silo Brussels, voor ons traditionele ontbijt. Daarna zetten we koers richting het betoverende kader van het kasteel van Ooidonk, waar we ontvangen zullen worden door graaf t’Kint de Roodenbeke voor de lunch. We eindigen de dag op het kasteel van Louvignies voor onze traditionele afsluitcocktail. Daar zullen we ontvangen worden door Florence de Moreau de Villegas de St-Pierre die met ons haar passie zal delen voor de geschiedenis van haar kasteel’

Door het grote succes van deze rally stelt Charles-Henri t’Kint alvast een nieuwe rally voor, die ons mee zal nemen langs de mooiste wegen van de Provence, van 13 tot 17 oktober 2021, met als thema ‘Kunst en wijn’ en die onder andere halt zal houden aan het Château La Coste en de Commanderie de Peyrassol.

Foto’s © : Martin Pilette, Nicolas Donneaux, Denis De Wagheneire

Site internet / Facebook / Instagram / Linkedin