Gepubliceerd op 2 juni 2021

Total Black Look by Tudor

Door Shana Devleschoudere
Delen op

Tudor lanceert het gloednieuwe model Black Bay Ceramic: een uniek horloge, symbool van de technische knowhow van het merk, met een kast in matzwarte ceramiek, Manufactuur kaliber en certificering Master Chronometer door METAS.

© Tudor

Look all black

© Tudor

Met zijn technische look suggereert het model Black Bay Ceramic een hoog prestatieniveau. De matzwarte monobloc kast heeft een geparelstraalde afwerking met gepolijste randen, wat dankzij de uitgesproken vormgeving van de kast voor een geslaagd contrast zorgt. De keramische lunette-insert heeft een gezonnestraalde afwerking met ton-sur-ton, wat op zich ook weer voor een subtiel lichtspel zorgt. Ook de wijzerplaat is zwart op zwart, maar de gegraveerde markeringen en de bekende snowflake-wijzers verzekeren een goede leesbaarheid. De hybride lederen en rubberen band is standaard. Ook hij is zwart een heeft het ‘Snowflake’-motief aan de binnenkant. De stalen vouwsluiting heeft een zwarte PVD-coating. Zij vervolmaken de zwarte total-look van dit model.

© Tudor

Onafhankelijk certificaat maakt de hoge standaard af

De certificering Master Chronometer de METAS is zeer compleet en omvat de belangrijkste functionele attributen van een horloge, zoals precisie, weerstand tegen magnetische velden, waterdichtheid en autonomie. De eisen zijn hoog, zoals bijvoorbeeld voor de precisie.

De vereisten en functionele attributen van het model Black Bay Ceramic, die onafhankelijk door METAS worden gegarandeerd, zijn hieronder samengevat:

· Swiss made

· Certificatie door Contrôle Officiel Suisse de Chronomètres (COSC)

· Precisie bij twee temperaturen in zes verschillende standen en twee verschillende gangreserveniveaus, 100% en 33%

· Functioneert probleemloos bij blootstelling aan magnetische velden van 15.000 gauss en wijkt niet af na de blootstelling

· Waterdicht tot 200m volgens ISO-norm 22810:2010

· Gangreserve van 70 uu

Key Points

1. Kast met 41 mm diameter in matzwarte ceramiek

2. Gewelfde wijzerplaat, matzwart generfd, met offwhite uur indexen

3. Zogeheten ‘Snowflake’-wijzers, een signatuur van de duikhorloges van TUDOR die in 1969 werden voorgesteld, met lichtgevende coating Swiss Super-LumiNova®grade A

4. Manufactuur kaliber MT5602-1U, gecertifieerd door COSC met silicium balansveer en 70 uur gangreserve

5. Certificatie Master Chronometer

6. Vijfjarige overdraagbare garantie zonder verplichte registratie of periodieke onderhoudscontrole

© Tudor

Meer op www.tudorwatch.com