Gepubliceerd op 7 juni 2021

De Longines Spirit kleurt groen

Door Shana Devleschoudere
Delen op
© Longines

De wijzerplaten van de Longines Spirit trekken een groen kleedje aan. Dat wil zeggen: de modellen binnen de nieuwe collectie geïnspireerd op de precisie-instrumenten waar heel wat avonturiers een beroep op deden tijdens hun verovering van de lucht, de zee of de aarde. Als brug tussen geschiedenis en innovatie verenigt deze collectie elementen uit de wereld van de vluchtpioniers met de hedendaagse esthetische en technische vereisten van vandaag. Als resoluut hedendaags karakterstuk getuigen de nieuwe modellen van de pionierszin die Longines al drijft sinds de begindagen van het huis. Ze zijn een dynamische ode aan de buitengewone mannen en vrouwen die met een record, heldendaad of vertoon van moed hun stempel drukten op de geschiedenis.

© Longines

Na zwart, zilver en blauw is het nu de beurt aan groen om de Longines Spirit-collectie naar een nieuw niveau te tillen. Deze hedendaagse kleurvariant past perfect binnen de ziel van de lijn.

De horloges en andere producten van Longines hebben dankzij hun betrouwbaarheid, precisie en innovatieve technologie bijgedragen tot het succes van heel wat pioniersdaden. Ze waren een onmisbare partner tijdens ontdekkingsmissies op onbekend terrein, dikwijls onder extreme weersomstandigheden of op woeste zeeën. Ook bij de verovering van het luchtruim en bij het breken van vliegrecords speelde Longines een belangrijke rol. Zoals heel wat avonturiers te land, ter zee en in de lucht dit kunnen getuigen.

De Longines Spirit-horloges doen dat rijke erfgoed heropleven. Als brug tussen geschiedenis en innovatie combineren ze de typische eigenschappen van pilotenhorloges, met de lijnen en codes van vandaag voor een uiterst hedendaagse, tot in de puntjes verzorgde look.

Het drie wijzers/kalender-model is beschikbaar in twee groottes (40mm en 42mm) met een wijzerplaat in elegant groen. Een kleur die samen met het beige van de Super-LumiNova® het geheel een vintage touch bezorgt, terwijl de ‘microbillé’ finish van de wijzerplaat een bijzonder hedendaagse metallic glans nalaat. Deze slimme mix van heden en verleden krijgt vijf sterretjes op de wijzerplaat, wat bij Longines een kenmerk is voor een kaliber van de allerhoogste kwaliteit.

Net als de vorige modellen zijn ook de nieuwe varianten voorzien van de ultramoderne technologie achter het exclusieve automatische kaliber (L888.4) met silicium balansveer. De horloges zijn stuk voor stuk hyperprecies – wat bevestigt wordt door het ‘chronometer’-certificaat van de COSC (Contrôle officiel suisse des chronomètres) – en vallen onder vijf jaar garantie. De finishing touch van deze uitzonderlijke horloges? Die komt in de vorm van de stalen of beige, lederen armband – die bovendien snel verwisselbaar is dankzij een exclusief systeem van Longines – en de zorgvuldig ontworpen wijzerkast in roestvrij staal.

© Longines

Met het Longines Spirit-gamma benadrukt het merk van de zandloper vol trots haar band met de legendarische pioniers die in de loop der jaren vertrouwden op het erfgoed van dit huis. De collectie brengt ode aan de helden uit het verleden, maar de mindset is 100% actueel: een voortdurend streven naar excellentie.

© Longines

*Prijs op aanvraag*

Meer info via de website.