Geüpdatet op 17 juni 2021

De niewe Diver Red Bronze

Door Shana Devleschoudere
Delen op

De horloges van Bell & Ross worden zo ontwikkeld dat ze perfect zijn om er de fascinerende, maar tegelijk ook gevaarlijk onderwaterwereld mee te verkennen.

Het merk dankt zijn mariene expertise aan de ervaring en gemeenschappelijke kennis van zijn ontwerpers, meester-horlogemakers en professionele gebruikers. Elk horloge van Bell & Ross is ontworpen om zich aan te passen aan een specifieke omgeving. Met de DIVER BRONZE toont het huis zijn nauwe band met de onderwaterwereld. Na de zwarte versie in 2018, de groene versie in 2019 en de blauwe versie van vorig jaar vervolledigt het merk nu het bestaande kleurenpalet met een rode versie.

De horlogekast en de lunet zijn gemaakt uit CuSn8, een type brons dat bestaat uit 92% koper en 8% tin en dat nauw verbonden is met de duikgeschiedenis. Het werd vroeger namelijk gebruikt om duikhelmen en –boten van te maken. Afhankelijk van zijn omgeving verweert dit onveranderlijke materiaal met de tijd, zodat het in de loop der jaren een unieke tint krijgt. Prachtige nuances van roodbruin of grijsgroen staan garant voor het authentieke, unieke karakter van het materiaal.

Geanodiseerd rood voor de lunet, rode lak voor de wijzerplaat en een roodbruine armband. De 3 tinten zijn in perfecte harmonie. Net als bij de vorige edities zijn alle metalen onderdelen van de horlogekast uit brons, op de achterkant – in roestvast staal – en de lunet in geanodiseerd aluminium na.

De BR 03-92 DIVER RED BRONZE is een limited edition van 999 stuks. Op de achterkant van de kast staat een gravure van een duikhelm. De kostbare, maar tegelijk robuuste BR 03-92 DIVER RED BRONZE is een karakterstuk voor de avontuurlijke gentleman te land en te zee. Het voortdurende streven naar excellentie, innovatie en uitdagingen van Bell & Ross wordt met de elegante BR 03-92 DIVER RED BRONZE absoluut bevestigd.

Dit horloge beantwoordt aan de eisen van de internationale ISO 6425-norm. Met zijn waterdichtheid tot op 300 meter is dit horloge je ideale partner om de dieptes van de oceaan te gaan verkennen en al haar geheimen te onthullen. De armband in matbruin leder en de beige stiksels dragen bij tot de authentieke, vintage vibe van het horloge, maar kan vervangen worden door een rubberen variant voor tijdens het duiken.

Meer info’s HIER