Geüpdatet op 17 juni 2021

Veja X Malika Favre: een vrolijke, poppy collab

Door Shana Devleschoudere
Delen op

De Franse kunstenares en grafisch designer Malika Favre drukt haar bijzondere stempel op twee sneakermodellen voor het merk Veja, een pionier op het gebied van milieuvriendelijke, eerlijke en duurzame mode. Pop art om op staande voet te ontdekken!

© Veja/Malika Favre

Als we je vertellen dat de illustratrice Malika Favre al verschillende covers voor cultmagazine The New Yorker heeft mogen ontwerpen, naast talloze affiches en visuals met een sprekend grafisme (voor Kuoni, Sephora, Montreux Jazz, Lincoln Center, enz.), geeft dat toch al enig idee van haar talent. Hoe kan het dan ook anders dat Veja haar contacteerde voor een collab? Voor het bekende basket- en sneakermerk uit 2005 dat respect voor het milieu hoog in het vaandel draagt, is het lang niet de eerste prestigieuze collab. Alleen nog maar in 2021 bracht het al samenwerkingen uit met Rick Owens, icycle, Jolie Foulée en Mini Rodini voor kids.

Global Cities © Malika Favre

Malika Favre woont in Barcelona, een bijzonder levendige, bruisende stad. Het is dan ook niet toevallig dat de illustratrice zo moeiteloos met ruimte, licht en schaduw speelt binnen haar oeuvre van volvlakken in minimalistische kleuren. Een aantal lijnen zijn al voldoende om een hele wereld weer te geven die kracht en vrouwelijkheid uitstraalt. Een ware ode aan ‘less is more’!

© Malika Favre

Haar gedurfde grafische stijl waait deze zomer door een must-have capsulecollectie sneakers en baskets. Voor de gelegenheid ontwierpen de Veja-ontwerpstudio en Malika Favre samen een geserigrafeerde stof voor het Nova High-model in biokatoen, en dat in combinatie met een zool op basis van natuurlijke rubber uit het Amazoneregenwoud. De kunstenares gaf ook een subtiele twist aan het logo van Veja – de bekende V – en maakte er de bloedrode lippen van een vrouwengelaat in profiel van. Het wit en de Klein-blauwe achtergrond van dit hogere model, de ‘Nova High – Malika Favre Lips’ (€109), lijken wel een knipoog naar Panama en de Franse vlag. Zo ga je de zomer in gehuld in bleu-blanc-rouge: een stijlvolle, onmisbare combinatie die altijd in de mode blijft. Maar je zal je wel moeten haasten: de oplage is beperkt!

© Veja/Malika Favre

Binnen de Veja x Malika Favre-collectie vinden we ook een superschattige paar lage baskets (in chroomvrij leder) met velcro voor kids: de Esplar Velcro – Malika Favre Lips Multi (€89).

www.veja.fr
www.malikafavre.com

Virginie Draelants, Eventail.be 

www.eventail.be.