Van22 maart tot 1 april 2024 organiseerde Hotel Amigo de tweede editie van Bel’Oeuf, een tentoonstelling van uitzonderlijke chocolade-eieren. Deze editie werd gekenmerkt door de overvloedige creativiteit van gerenommeerde Belgische chocolatiers en de niet aflatende inzet van mecenassen en bezoekers. Het evenement werd georganiseerd ter ondersteuning van de pediatrische afdeling van het CHU Saint-Pierre, een ziekenhuis in de stad Brussel.
De pediatrische afdeling van het CHU Saint-Pierre vangt het hele jaar door risicokinderen op die door jeugdrechters worden geplaatst. De realiteit van de sector en het gebrek aan beschikbare opvangplaatsen dwingen deze kinderen vaak om veel langer (te lang) op de pediatrische afdeling van het ziekenhuis te blijven. Met het ingezamelde geld kunnen de omstandigheden waarin deze kinderen op de afdeling worden verzorgd en gecontroleerd, aanzienlijk worden verbeterd.
De deelnemende chocolatiers, waaronder Marc Ducobu, Jean-Philippe Darcis, Pierre Marcolini, Yasushi Sasaki en vele anderen, wedijverden in vindingrijkheid om unieke en indrukwekkende creaties te maken. Elk ei werd verkocht voor 500 euro en alle opbrengsten gingen naar de kinderafdeling van CHU Saint-Pierre. Dankzij de sterke en niet aflatende steun van onze sponsors werden alle eieren in minder dan 24 uur verkocht en werd het maximale inzamelingsdoel van 15.000 euro bereikt. Dit succes getuigt van het enthousiasme en de vrijgevigheid van onze sponsors om dit soort liefdadigheidsinitiatieven te steunen.
Het thema van dit jaar, geïnspireerd op de eeuw van het surrealisme in België, gaf de chocolatiers de kans om hun verbeelding de vrije loop te laten en tegelijkertijd een eerbetoon te brengen aan deze radicale artistieke beweging die in 1924 werd geboren. De eieren, die tussen de 50 en 60 cm groot waren, werden tentoongesteld in verschillende ruimtes van het hotel, waaronder de lobby, het restaurant en de bar, en creëerden zo een meeslepende ervaring voor bezoekers. De tentoonstelling ging van start met een exclusieve persvoorstelling in de prachtige Ambassador Room van het hotel op 21 maart, waar de media een voorproefje kregen van de unieke en verbluffende creaties van de beroemde chocolatiers. De tentoonstelling, die toegankelijk is voor het grote publiek, opende op 22 maart en loopt tot1 april.
Kortom, Bel’Oeuf 2024 in Hôtel Amigo was veel meer dan een tentoonstelling van chocolade-eieren: het was een viering van kunst, creativiteit en solidariteit. Dankzij de inzet van de chocolatiers, organisatoren en sponsors kon het evenement een cruciaal project steunen om de levensomstandigheden van kinderen in het CHU Saint-Pierre te verbeteren, en tegelijkertijd een unieke culturele en artistieke ervaring bieden aan de Brusselse gemeenschap.