Het is een van de succesverhalen van de laatste tien jaar in de horeca: met een twintigtal restaurants verspreid over de Brusselse regio, het zuiden van het land en nu ook aan de Vlaamse kant, biedt Thaï Café een stukje Thailand voor de deur. Vanaf het begin heeft het merk zich gericht op aangenaam, lekker en gezond eten. “De meeste producten worden lokaal ingekocht, of waar mogelijk zelfs biologisch”, legt Michel De Bloos uit, die het bedrijf runt dat hij begin jaren 2000 samen met zijn partner Angel Zheng startte met het eerste Thaï Café in Elsene. De recepten omvatten Thaise groenten die in de Brusselse regio worden geteeld, kip die gegarandeerd vrij is van antibiotica en Belgisch rundvlees. Het concept? Het is wat de Amerikanen ‘fast casual’ noemen, dat wil zeggen ontspannen restaurants die snel genoeg zijn zonder ‘fast food’ te zijn, niet te duur maar met service, wijn en cocktails, en de nadruk op de kwaliteit van het eten. Het is een zeer aantrekkelijk concept dat ook vegetariërs aanspreekt. De gerechten, die vrij zijn van smaakversterkers, worden bereid door Thaise chef-koks: soepen, koude, knapperige of warme voorgerechten, salades, curry’s, wokken, streetfood en dagschotels combineren een verscheidenheid aan ingrediënten, waaronder rijst, vis, pittige salade, groenten en soms een vleesbasis (rundvlees, varkensvlees of kip). Door het beste van de Indiase en Chinese gastronomische tradities te combineren, vertegenwoordigt deze keuken, die tot de meest gerenommeerde en gewaardeerde ter wereld behoort, een prachtig cultureel erfgoed dat Thaï Café zich eigen heeft gemaakt. Een goed doordachte wijnkaart en een verscheidenheid aan bieren maken het aanbod compleet, net als een afhaal- of bezorgservice. In het belang van volledige transparantie vraagt het restaurant tijdelijk een bijdrage van €1 per maaltijd, vanwege de energiecrisis.