Tussen Cadillac en Bordeaux, op de heuvels langs de Garonne, ligt Domaine La Peyruche, een historisch 17e-eeuws landgoed dat jarenlang toebehoorde aan de familie de Montesquieu. Dit charmante landgoed van 50 hectare, waarvan 20 hectare wijnstokken in een enkel blok, zet zich sinds enkele jaren in voor biologische landbouw. De wijngaard wordt gekenmerkt door drie belangrijke terroirs. De lagere hellingen produceren fruitige, soepele wijnen. Op de bovenste hellingen zijn de wijnen meer gestructureerd, met toetsen van jamfruit. De klei-kalksteenhellingen tot slot produceren wijnen met een grote finesse en frisheid. De wijngaarden zijn beplant met merlot, cabernet sauvignon, malbec, semillon en sauvignon. Deze diversiteit aan druivensoorten, gecombineerd met de diversiteit aan bodems, maakt het mogelijk om wijnen met unieke persoonlijkheden te produceren. Het team van het domein besteedt veel zorg aan het verzorgen van de wijnstokken, het behoud van de biodiversiteit in de omgeving en het maken van de wijnen. Château La Peyruche produceert voornamelijk rode wijnen, maar ook een rosé, een droge witte en een zoete wijn. Het is niet meer dan normaal dat de wijnen van La Peyruche regelmatig de meest prestigieuze prijzen in de wacht slepen. Enkele van de meest prestigieuze zijn gouden medailles in de categorie Grands Vins van Mâcon, Féminalise, Gilbert et Gaillard, Terre de Vins, sterren in de Guide Hachette en de ‘coup de coeur’ award van dezelfde competitie. Deze gouden medailles bestrijken vele jaren en druivensoorten en herinneren ons er nog een laatste keer aan dat het verhaal van La Peyruche nog niet ten einde is…