Bijgewerkt op 17 februari 2023

Waarom IJsland bezoeken?

Door High Level Communication
Deel op Delen op Linkedin

Het is ver, het is duur, het is koud, en toch, vanaf 2017, bezoeken meer dan 2 miljoen toeristen IJsland elk jaar. Voordat u erheen gaat, moet u een auto huren om alles te ontdekken wat het land te bieden heeft !

Begin of eindig daar, maar je kunt IJsland niet verlaten zonder een duik in het warme water van de Blue Lagoon! U zult de gelegenheid hebben om te zwemmen en te ontspannen in een idyllische omgeving.

De Gulfoss, ook bekend als de "gouden waterval", is een opeenvolging van twee watervallen. Het dankt zijn naam aan de regenboog die er regelmatig boven te zien is.

Niet ver van Reykjavik ligt Þingvellir, wat letterlijk "vlakte van het parlement" betekent, een nationaal park en een historische plaats.

Het is de vader van alle andere IJslandse geisers: Geysir. Het is gelegen in een groep van hete bronnen. Samen met Gulfoss en Þingvellir vormen zij de "Gouden Cirkel", een zeer populaire toeristische attractie.

Gelegen aan de rand van het Vatnajökull National Park, zijn de vredige blauwe wateren bezaaid met ijsbergen. Jökulsárlón zou op uw reisroute moeten staan, vooral als u IJsland in de winter bezoekt. U kunt honderden zeehonden zien die hun toevlucht zoeken in de lagune.

Wanneer u uw reis plant, kunt u het beste van eind augustus tot half april gaan. Het zou jammer zijn om de kans te missen om het noorderlicht te zien! Hoewel ze het hele jaar door voorkomen, zijn ze alleen te zien op donkere nachten met een heldere hemel.

Trek je trui, muts en sjaal aan en je bent klaar om dit prachtige land te ontdekken!

Ontdek welke bestemmingen ideaal zijn om te backpacken!