Bijgewerkt op 24 mei 2023

Wist je dat? Golf speciaal

Door High Level Communication
Deel op Delen op Linkedin

Golf is een sport van nummers, titels en vaak unieke anekdotes. Ken jij deze kleine verhalen?

Zwart en wit
In 1960 droeg de beroemde Zuid-Afrikaanse golfer Gary Player één witte en één zwarte sok tijdens de British Open in St Andrews. Het was zijn manier om te protesteren tegen de apartheid.

De kreet van Tarzan
Johnny Weismüller, die Tarzan twaalf keer speelde, haalde zijn inspiratie voor zijn beroemde kreet uit een Oostenrijkse jodel. Deze kreet, die Tarzan redde in de bioscoop, redde Johnny ook toen hij golf speelde tijdens de Castro-revolutie. Hij werd gegijzeld door de rebellen en vond een manier om te ontsnappen door de kreet van Tarzan te roepen. Hij werd herkend door kenners van de Amerikaanse film en werd niet alleen bevrijd, maar ook geëscorteerd door soldaten die erg trots waren dat ze hem hadden ontmoet.

Zwarte ballen
De passie voor golf van Amerikaanse presidenten is een onderwerp dat regelmatig aan bod komt in uw Play Golf magazine. Waarschijnlijk de meest fanatieke van allemaal was Woodrow Wilson, president van 1913 tot 1921, want hij speelde zelfs in de winter. En als er sneeuw lag, gebruikte hij zwarte ballen.

De eerste keer
Tiger Woods was 19 toen hij zijn eerste linkswedstrijd speelde. Dat was in Carnoustie, slechts 25 jaar geleden. De week daarna maakte hij kennis met de Old Course op St Andrews.

Een touwtje
Voor 1900 bestond er geen golftas. Caddies hielden clubs bij elkaar met een touwtje.

Par 3's eerst
De grote Engelse architect Harry Shapland Col begon met het ontwerpen van een baan met de par 3's en voltooide zijn project vervolgens met de andere holes.

Snead op de LPGA Tour
De legendarische Sam Snead is de enige mannelijke golfer met een titel op de LPGA Tour. In 1962 won de Amerikaan de Royal Poinciana Plaza Invitational, een toernooi dat werd gespeeld in Palm Beach (Florida) op een par 3 baan.

Zaharias op de PGA Tour
De beroemde Babe Zaharias, waarschijnlijk de beste vrouwelijke golfster aller tijden, is de enige vrouw die de cut heeft gehaald in een PGA Tour-toernooi. Dat was in 1945 bij de Los Angeles Open.

Met één hand
Alan Shepard, een van de astronauten op de Apollo 14-missie, is nog steeds de enige mens die een golfbal heeft geslagen op de maan. Hij sloeg de bal met een 6-ijzer en slechts één hand, omdat zijn ruimtepak hem niet toestond een traditionele swing te maken.

Oeps, te dichtbij!
Greg Norman is een ervaren helikopterpiloot. Tijdens een vlucht in Naples (Florida), zag hij een enorme alligator vanuit zijn persoonlijke helikopter en besloot deze van dichtbij te bekijken. Te dichtbij! Het dier, dat 4,50 meter lang is en bijna 500 kg weegt, voelde zich bedreigd en sprong tevoorschijn, waarbij hij een van de glijders van het toestel in zijn bek greep. De helikopter raakte uit balans, slingerde en de alligator liet los.

Contract
De beroemde Amerikaanse acteur Samuel L. Jackson is zo verslaafd aan golf dat hij in elk van zijn contracten een speciale clausule heeft opgenomen. Hierin staat dat de 71-jarige acteur twee keer per week mag stoppen met filmen om te gaan golfen.