Bijgewerkt op 17 juli 2023

Chez Martine, het vier-in-één restaurant

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

Maroussia Nève was al op jonge leeftijd verslaafd. "Mijn moeder heeft een passie voor koken en gaf me al snel zin om aan de slag te gaan". Na in 3 restaurants te hebben gewerkt en op slechts 24-jarige leeftijd, richtte ze Martine op in de buurt van Place Stéphanie. 

"Het project werd me voorgesteld door Jean-Michel Loriers van JML, zonder twijfel de beste traiteur in België. Het Patinoire Royale zocht iemand om het restaurant naast de galerie over te nemen. "Ik werd voorgesteld aan de directie van het Patinoire en stelde een project voor dat ik al een tijdje in mijn hoofd had". Het concept was eenvoudig: een gezonde kantine voor fijnproevers die doordeweeks open is voor de lunch en in het weekend voor even gezonde brunches. Dit alles zonder te verzanden in overdreven 'veggie' gerechten. De "Martine"-runderburger staat naast het perfecte ei met butternutemulsie of de quinoasalade. Bovendien kan iedereen de galerie bezoeken en daarna lunchen in het restaurant. Het restaurant zelf is versierd met werken van kunstenaars uit de galerie. 

Een paar maanden na de opening ontstond de wens om ook 's avonds open te gaan. Het concept werd echter aangepast met een ander menu gebaseerd op gerechten om te delen met vrienden. 

Maar drie activiteiten volstaan niet langer. Vandaag is er een dringende vraag van klanten om de keuken van Martine ook buiten het restaurant te serveren. Veel bedrijven, maar ook particulieren, doen nu een beroep op Martine voor hun evenementen. Ze kunnen het restaurant privé boeken of een volledig buffet reserveren om mee te nemen voor hun klanten of vrienden thuis.