Benoit Nihant is niet zomaar een Belgische chocolatier. Hij is een Belgische chocolatier, ja, maar een andere. Zijn chocolade wordt rechtstreeks van de cacaoboon gemaakt. Hiervoor reist hij de wereld rond op zoek naar de ultieme smaak. Het was in de droomomgeving van San Jose de Sisa, Peru, dat de chocolatier besloot om landbouwgrond te verwerven. Met de hulp van gespecialiseerde landbouwingenieurs heeft hij een heel ecosysteem nieuw leven ingeblazen. Tegen de stroom in baseerde hij zijn project op de herintroductie van inheemse cacaovariëteiten, die overeenkomen met het terroir. De focus ligt op smaak en aromatische nuances, niet op opbrengsten per hectare. Dankzij dit project hebben ook toekans, slangen, vlinders en kolibries het land teruggewonnen. De cacaobonen die op de plantage van Benoît Nihant worden geproduceerd, zijn het resultaat van onverzadigbare nieuwsgierigheid, subtiele experimenten en de zoektocht naar het ware, het rauwe, het respectvolle en het absolute. In zijn workshops maakt hij er een erezaak van om met de hand een nauwkeurig recept samen te stellen, een combinatie van wetenschap, poëzie en sensualiteit. Je zult de complexiteit van de aromatische noten die dit terroir heeft voortgebracht op prijs stellen. De genummerde repen van de eerste oogst, een vertrouwelijke luxe, zijn geproduceerd in een uiterst beperkte oplage van 450 stuks. Benoit Nihant chocolade moet worden benaderd als een goede wijn, door eraan te ruiken, ernaar te kijken, hem dan te kraken en hem te laten smelten in je mond… een echt ritueel dat puristen met respect uitvoeren!
Waterlooketen 506, 1050 Brussel
02/534.81.00
Kerkstraat 166, 1150 Brussel
02/242.53.81