Nieuw bolwerk van Brusselse bon vivre

Nieuw bolwerk van Brusselse bon vivre

Op zoek naar een unieke ervaring? Dit nieuwe adres in het centrum van de hoofdstad is gespecialiseerd in de kunst van goed eten en drinken. Op een steenworp afstand van de Munt en de Grote Markt heerst hier de geest van een echte osteria e vinoteca: je ontdekt er een assortiment wijnen uit de hele wereld en de meest verrassende cocktails, vergezeld van een eenvoudige maar kwaliteitsvolle keuken, in een wereld waar delen en gezelligheid de kenmerken zijn van een levensstijl als levensgenieter. Deze 30 meter lange trattoria, de nieuwste aanwinst van de Ricotta & Parmesan-familie, is al meer dan 20 jaar een vaste favoriet bij liefhebbers van de Italiaanse keuken en de omgeving is karaktervol. Veel van de kenmerken doen denken aan de wereld van wijn, zoals de tafels gemaakt van wijnvaten met oude houten deuren om een groot aantal glazen te ondersteunen. De zwarte muren en kleurrijke inrichting van de ruimte worden verlicht door meer dan 150 wijnblikken, wat een gezellige en unieke sfeer creëert. Het is genoeg om je mee te nemen op een kleine wereldreis en nieuwe wijnwerelden te ontdekken. Dat komt omdat het trio enthousiastelingen aan het roer van het menu (Renaud Waeterloos, Nicolas Falisse en Marie Desemberg) de bezoekers graag kennis wilde laten maken met andere wijnen dan die uit Italië. Franse, Italiaanse, Spaanse, natuurlijke, biodynamische, traditionele, witte, rosé, rode en bubbelwijnen staan allemaalop het menu, met niet minder dan 90 referenties, waaronder een twintigtal per glas, een vijftigtal per fles en enkele grands crus classés. Marie Desemberg, een jonge sommelier met een schat aan ervaring bij Comptoir des Vins en Sea Grill, gidst je graag door deze ode aan de ontdekking . Voor meer variatie is de kelder de plek om in een speakeasy sfeer te genieten van de creaties van Tom, een gepassioneerdemixoloog die zijn talent inzet voor originele of klassieke creaties, terwijl hij nieuwe siropen, infusies, rooksoorten en zelfs moleculaire recepten ontwikkelt. Bij dit alles zijn er heerlijke borden met Italiaanse vleeswaren en kazen, en Italiaanse specialiteiten gecreëerd door Renaud Waeterloos. Het is een geweldige manier om je liefde voor lekker eten te verwennen in een sfeer die zich leent voor elke gelegenheid.

2560 1707 High Level Communications

Abonnez-vous !

Abonnez-vous à l’un de nos magazines ou à l’une de nos newsletters.

Zoek naar een artikel
Privacyvoorkeuren

Wanneer u onze website bezoekt, kan deze via uw browser informatie opslaan van specifieke diensten, meestal in de vorm van cookies. Hier kunt u uw privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van bepaalde soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring van onze website en de diensten die wij kunnen aanbieden.

Door verder te surfen op deze site aanvaardt u het gebruik van cookies. Deze zorgen voor de goede werking van onze diensten.