Bijgewerkt op 6 oktober 2023

The Jane, een uniek restaurant in België!

Door High Level Communication
Deel op Delen op Linkedin

The Jane is het Antwerpse tweesterrenrestaurant van chef-kok Sergio Herman. The Jane, gehuisvest in de voormalige kapel van het militair hospitaal, opende in 2014 voor het eerst haar deuren en biedt een unieke combinatie van high-end gastronomie die toegankelijk is voor een breed publiek!

De sfeer van het restaurant is verspreid over verschillende verdiepingen, allemaal in een trendy en gezellige stijl. De voormalige kapel van het militaire hospitaal, die volledig is gerenoveerd, geeft het restaurant een heel bijzonder decor.

De Jane is zowel modern als luxueus, en biedt gasten een decor dat ze nooit moe worden te zien met zijn sublieme hoge plafond, grote kroonluchter en origineel uitzicht op een glazen kooi die toevallig de keuken is.

In de keuken heeft chef Nick Bril een explosief menu gecreëerd van eenvoudige gerechten met krachtige smaken.

The Jane is een duidelijke uitnodiging om te ontsnappen met een keuken die zijn inspiratie haalt uit Europa, Azië en Zuid-Amerika.

Maar The Jane is niet zomaar een restaurant. Er is ook een bar, de Upper Room Bar. In deze bar kunnen klanten zitten en kiezen uit à la carte gerechten in een meer levendige, muzikale en onconventionele omgeving.

"The Jane Table op de vierde verdieping voelt aan als een Brooklyn loft op het dak. Deze nieuwe hotspot brengt ondernemers uit de creatieve, innovatieve en gastronomische scene samen in zeven gerenoveerde industriële kantoren.

Duurzaamheid is een van de dingen waar The Jane zich echt voor inzet. "The Upper Roof Top" is een stadstuin op het dak van het gebouw onder leiding van boer Bram Stessel van De Volle Grond. In het zomerseizoen plukt hij twee keer per dag nieuwe verse kruiden en bloemen om de gerechten verser te maken.

"De Bovendaktuin is een daktuin onder toezicht van boer Bram Stessel. Tijdens het zomerseizoen plukken Bram Stessel en zijn team twee keer per dag verse kruiden en bloemen om de versheid van hun gerechten nog verder te vergroten.

Zoals u misschien al geraden heeft, biedt elk van de verdiepingen een uniek kenmerk aan het etablissement!

Een goede raad: reserveer ruim van tevoren, want er is een wachttijd van maximaal drie maanden. Maar zoals u ziet, is The Jane "The Place To Be" in Antwerpen bij uitstek!

Voor meer informatie kunt u terecht op
Restaurant The Jane
1, Paradeplein
2018 Antwerpen
03/808 44 65
www.thejaneantwerp.com