Bijgewerkt op 8 november 2022

Wanneer luxegoederen een investering worden

Door High Level Communication
Deel op Delen op Linkedin

Voor veel mensen maakt het kopen van een luxeartikel deel uit van hun dagelijks leven, of is het integendeel een bevlieging, een voorbijgaande fantasie. Maar wat als het kopen van luxeartikelen een investering zou kunnen zijn en u veel meer terug zou brengen dan u betaalt?

De "Birkin" tas van Hermès
Het dateert uit de jaren 1980, is handgemaakt en meestal van leder gemaakt. Voor velen is het gewoon een tas. Maar voor anderen is het een echt verzamelobject dat bewaard moet blijven. In zeven jaar is de prijs van een tweedehands Birkin verdubbeld. Hoe is dit mogelijk? Simpelweg omdat de tas extreem moeilijk nieuw te krijgen is. Sinds 2012 zijn er drie workshops die toestemming hebben om deze tassen te maken. Vaak moet u echter enkele jaren wachten voordat u het exemplaar krijgt dat u wenst.

De Chanel Boy tas van Chanel
De Chanel Boy, uitgebracht in 2010, is snel uitgegroeid tot een must-have voor vrouwen over de hele wereld. Het is een must-have voor het huis, herkenbaar aan de metalen sluiting en de dikke ketting en is nu verkrijgbaar in alle kleuren en vormen. Maar als u dan toch een model moet kiezen, ga dan voor een basic model: in leer en zwart.

Longchamp tassen
Nee, we hebben het niet over de opvouwbare canvas tas die een hele generatie vergezelde, maar over de lederen tassen. De modellen van Longchamp, verkrijgbaar in verschillende kleuren, zijn tijdloos. U zult er geen spijt van krijgen te investeren in een tas die u niet voor een fortuin zult kunnen doorverkopen, maar die u jarenlang zal vergezellen.

Als je op zoek was naar het volgende cadeau om te geven...