Bijgewerkt op 28 november 2023

Vleesliefhebbers, Meat bar is voor jullie!

Door High Level Communication
Deel op Delen op Linkedin

Meat bar, dit trendy restaurant in Sint-Lambrechts-Woluwe, brengt vleesliefhebbers en -kenners samen. Chef Lejeune en zijn partner Virginie Essers bieden een verscheidenheid aan specialiteiten om te proeven.

Het was tijdens verschillende culinaire expedities dat het echtpaar steeds meer belangstelling kreeg voor verschillende vleessoorten. Samen besloten zij hun onderzoek verder te zetten en ontdekten zij uitzonderlijke producten, verschillende rijpingstechnieken en verschillende manieren om met vlees om te gaan, waaronder het bereiden op houtvuur.

Een authentiek concept
Door de rijpingskamer door de glazen vloer te laten zien, biedt de Meat Bar de klanten de mogelijkheid om het rijpingsproces te ervaren. Gerijpt en opgehangen boven een nest van Belgische eiken spaanders, blijven de stukken vlees daar tussen de 4 en 7 weken, afhankelijk van het type. Chef-kok Kevin Lejeune maakt een drastische selectie van vlees van traceerbare oorsprong, allemaal grootgebracht met respect voor de dieren.

Proef het stuk vlees van je keuze
Het gekozen stuk vlees wordt boven een houtvuur gegaard en geserveerd met garnituur en saus naar keuze van de klant. Meat Bar biedt altijd drie soorten aardappelen en drie groentebereidingen om het vlees te begeleiden.

De catering kant die verrukt
Meat Bar biedt een traiteurdienst aan. De chef zorgt voor een selectie van bereide gerechten: kwaliteitsvlees bereid in saus met seizoensgroenten. Het is ook mogelijk wijn, zelfgebakken brood, fijnproeversgerechten met fijne vleeswaren en kaas, en desserts zoals een romige chocolademousse te kopen.

Vleesreep
Avenue Georges Henri, 250
1200 Sint Lambert Woluwe
+32 (0)2 734 42 03
Open van dinsdag tot zaterdag van 12.00 tot 14.30 uur en van 18.30 tot 22.00 uur.
www.meat-bar.be