Chamberlain : De kunst van Chamberlain
Door Shana DevleschoudereEen fabelachtig broodverhaal
In de Alpes de Haute-Provence wil een voormalig bioloog alles achterlaten om zich te concentreren op zijn passie: brood. Thomas Teffri-Chambelland, de initiatiefnemer van het project, maakt zijn droom waar, zonder te vermoeden dat het niet alleen zijn eigen droom is. Het is tussen de regio's Zuid-Frankrijk en Lombardije dat "een ander idee van brood" wordt geboren, dat van de authenticiteit. Dankzij zijn Franse molen en zijn Italiaanse rijstvelden zijn zijn recepten en creaties nu voor iedereen bestemd. Met een 100% biologisch en glutenvrij menu, is het in de eerste plaats voor de smaak dat levensgenieters zullen genieten.
Glutenvrij en 100 smaken
Gemaakt van rijst- of boekweitmeel, zijn alle banketbakkerswaren van Chambelland van nature glutenvrij en beloven bij het proeven een explosie van smaken. Hoewel het "glutenvrij"-argument intolerante mensen aanspreekt, zijn het vooral de kwaliteit, de gezonde en natuurlijke voordelen die het verschil maken. Dit aanvankelijk atypische concept, dat de deur opent naar verboden zoetigheden, heeft onverwacht een frisse wind doen waaien in de wereld van de bakkerij. Aanvankelijk bedoeld om geen intolerantie te dulden, werd Chambelland een bakkerij voor de wereld, voor iedereen, en wij willen meer.
Lief liedje uit Parijs
Zoals alle succesverhalen, begon de reis in Parijs. Vruchtentaarten, gebak en geraffineerde broden bezaaiden eerst de straten van de Lichtstad, voordat ze naar onze hoofdstad kwamen. Het was uiteindelijk in de trendy wijk Elsene dat de eerste Belgische bakkerij Chambelland werd opgericht, tot groot genoegen van de Brusselse fans. Daarna volgde een opening in Gent, nog een grote stap voor het filiaal.
Uitbreiding
Arnaud Rasquinet, Master Franchisee voor de Benelux, wordt de gelukkige beheerder en curator van dit universum. Als visionair in hart en nieren wil Arnaud de magie van Chambelland nu graag verspreiden in Waterloo en later in Luxemburg. Dit ambitieuze project moet snel verder reiken dan de Benelux, steeds onder het waakzame oog van zijn gedurfde manager.
Voorbij de bakkerijen
Overtuigde Parijzenaars en gepassioneerde Belgen, Chambelland is een hit buiten zijn winkels. Deze bekende naam weerklinkt nu in de grootste keukens, wantAlain Ducas, een grote Franse sterrenkok, eert deze gouden broden in al zijn restaurants.
Meer informatie op www.chambelland.com