Bijgewerkt op 8 november 2022

5 instituut behandelingen voor een succesvol herstel

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin
Senteurs d'Ailleurs

Senteurs d'Ailleurs

ZET HET WELZIJN DAT U UZELF IN 2022 GAF VOORT, ONTSTRESS NA HET DRUKKE HERSTEL, MAAK GOEDE VOORNEMENS DOOR WAT TIJD VOOR UZELF TE NEMEN... ONTDEK 5 PERFECTE GEZICHTS- EN LICHAAMSBEHANDELINGEN OM HET ZOMERSEIZOEN AF TE SLUITEN.

1. Verleng uw zomerse teint

Terug van de zon, het duurt maar een week in het vlakke land om het gevoel te krijgen dat je er grijs uitziet... en waarom zou je je lichaam niet in goede handen geven om je bruine kleur weer op te doen? Clarins biedt een echt zonverzorgingsproduct voor het hele lichaam dat gezicht en lichaam een natuurlijke, perfect egale bruine kleur geeft, net zo stralend als wanneer u terugkomt van vakantie. De huid is gesublimeerd, zacht en gehydrateerd. Het begint allemaal met een scrub met fijne korrel die de dode huid verwijdert, zodat de behandeling gemakkelijk en doeltreffend kan doordringen. U kunt kiezen tussen een gel-zelfbruiner (fris) of een melk-zelfbruiner (zeer vochtinbrengend) die met grote en aangename bewegingen wordt aangebracht. Voor u vertrekt, is een bezoek aan de prachtige boetiek en het deskundige advies van de schoonheidsspecialistes een must. Waarom niet een van hun zelfbruiners om het resultaat thuis te verlengen?

Het pluspunt: mooie, egale en natuurlijke bruining

Clarins

Meer info:
Zomer tanning behandeling, 60 min, €110
Clarins Instituut en boetiek in Ukkel - Tel. 02 466 08 10

2. Ontdek de trendy gezichtsbehandeling van het moment

Ko bi do gezichtsbehandelingen zijn een grote trend in schoonheidssalons op dit moment. Cinq Mondes was echter een van de eersten die er belangstelling voor toonden en het ongeveer vijftien jaar geleden aanboden. "Het is de preventieve behandeling en bij uitstek de globale anti-verouderingsbehandeling. De Cinq Mondes Dermapunctuur technieken, een exclusieve manueleacupunctuurtechniek zonder naalden gecombineerd met massagetechnieken uit de traditionele wereldgeneeskunde, maken het mogelijk om alle spierzones van het gezicht te ontwarren. Dankzij de bloedstroom die door de specifieke percussies wordt opgewekt, zorgt het voor een goede doorbloeding, maakt het de huid voller, vermindert het rimpels aanzienlijk en vertraagt het hun verschijning ", vertrouwt Nathalie Bouchon-Poiroux, medeoprichtster van Cinq Mondes, toe. Er gaat niets boven een huid die is aangetast door de zomer en de zon.

Het pluspunt: volledige en 100% ontspanning

Cinq Mondes

Info:
Ko Bi Do gezichtsmassage, 1u20, €150
Spa Cinq Mondes in Dolce La Hulpe - Tel. 02 290 99 01 - www.dolcelahulpe.com/fr/spa

3. Een stralende huid wanneer u terugkomt van vakantie of bij de seizoenswisseling

Tijdens de zomer zijn de excessen meer aanwezig, en zelfs als we de huidhydrateren met aftersunproducten, moet de huidopnieuw worden geoxideerd. Velen onder ons denken dat een peeling of huidverzorgingsbehandeling de bruine kleur zal doen afnemen , maar integendeel, de kleur zal er na verloop van tijd juist langer door worden. De oppervlaktelaag wordt geëxfolieerd om plaats te maken voor gezonde cellen die meer uitstraling geven en de bruine kleur dus langer laten aanhouden. De "fundamentele verzorging" van Dermalogica zal dienen om de huid te ontzwellen en de massage(aanrakingstherapie) om de weefsels te reoxygeneren, de glans te bespelen en te hydrateren. Vóór de behandeling voert deschoonheidsspecialiste een nauwgezette huidanalyse uit. Een "Face Mapping " die haar in staat stelt huidonevenwichtigheden, essentiële behoeften en mogelijke tekortkomingen van deepidermis te identificeren. Op basis van deze analyse kan elke "Fundamentele Verzorging" volledig worden gepersonaliseerd en aangepast aan de specifieke behoeften van de huid. Met behulp van sterk geconcentreerde professionele producten worden peeling, extracties, sterke hydratatie en, tot slot, een weldadige aroma-therapeutische massage gecombineerd. Een perfect evenwicht tussen het zoeken naar zichtbare resultaten en het plezier van een ontspannend moment.

Het pluspunt: ultra compleet en resultaat gegarandeerd
Het minpuntje: minder prettig bij het verwijderen van mee-eters...

Senteurs d'Ailleurs

Info:
Dermalogica fundamentele verzorging, 75min, 125€, vergezeld van een touch therapie, 15min, 25€ om de behandeling af te ronden door in te werken op de meest gevoelige zones en een optimaal resultaat te bereiken.
Senteurs d'Ailleurs in Elsene - Tel. 02 511 69 69

4. Zorg goed voor uw figuur

Want voor je figuur zorgen is niet alleen iets voor de zomer of na de feestdagen. Goede voornemens hervatten na een zomer van drinken of feesten kan geen kwaad... Deze verstevigende behandeling werkt doeltreffend op het hele lichaam. Met behulp van een palpatie-roltechniek geïnspireerd op Japanse behandelingen, wordt de figuur opnieuw gevormd. In combinatie met de Vinosculpt Lift and Firming Balm van Caudalie, verstevigt deze manuele modellering, die zowel tonifieert als draineert, het hele lichaam, zelfs de meest hardnekkige zones zoals de armen, buste, buik en billen.

Het pluspunt: u voelt zich al lichter na de behandeling.
Het minpuntje: voor een echt resultaat heb je minstens 3 sessies nodig.

Caudalie

Meer info:
Vinosculpt resculpting behandeling, 50 min, €89
Caudalie Boutique en Spa in Brussel - Tel. 02 897 18 73

5. Durf nail art te doen

Mooi tot in de kern? De nieuwe trend is de terugkeer van nail art. Een gelakte nagel met patronen of kleine tekeningen. Kortom, een artistieke nagel! In België is het niet altijd gemakkelijk om een expert op dit gebied te vinden, maar Maïté de Cocoon beoefent deze techniek sinds twee jaar in het Maison by JV in Brussel. Van eenvoudige stickers tot een uitgebreide manicure met concrete of abstracte ontwerpen, zij behandelt de meest veeleisende verzoeken, maar doet ook graag een meer klassieke manicure.

Het pluspunt: origineel, leuk, verrassend en trendy.
Het nadeel: je kunt er snel op uitgekeken raken.

De cocon

Info:
40 € voor een manicure met semi-permanente vernis. Voeg 1 tot 15€ toe naargelang het nagel kunst verzoek.
Instagram @cocoon.the - Tel. 0486885428