Bijgewerkt op 8 november 2022

Maak je eigen trouwringen in een workshop voor koppels

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin
Manalys

Manalys

MANALYS BIEDT TOEKOMSTIGE BRUIDEN EN BRUIDEGOMS NU EEN EXCLUSIEVE EN ONTROERENDE ERVARING. IN HET GEHEIM VAN DE WORKSHOP ZULLEN ZIJ HUN EIGEN TROUWRINGEN KUNNEN MAKEN, DE RINGEN DIE HUN LIEFDE EN HUN VERBINTENIS ZULLEN SYMBOLISEREN.

In een sfeer van medeplichtigheid met de juwelier zullen zij zich een sieraad kunnen voorstellen dat perfect bij hun persoonlijkheid past. Eerst kijken ze naar het ontwerp, de kleur van het goud, en de eventuele aanwezigheid van gezette stenen. De workshop duurt ongeveer vier uur en begint met een symbolisch gebaar: de ambachtsman overhandigt het bruidspaar de materialen waarvan de ringen zullen worden gemaakt.

Daarna volgen verschillende stappen: het smelten van de metalen en de voorbereiding van de legering, het vormen van de ringen, het lassen ervan, het definitieve uiterlijk en het polijsten. De symboliek van het smelten van het metaal en het veranderen in twee ringen is altijd een moment van intense emotie. Het woord "band" krijgt zijn volle betekenis. Elke dag van hun leven, wanneer zij naar de ring kijken, zullen de bruid en bruidegom zich deze zeer speciale stap herinneren.

De Ateliers de Manalys organiseren ook een reeks workshops waar liefhebbers van edelstenen, kunstliefhebbers of gewoon nieuwsgierigen van binnenuit kennis kunnen maken met de geheimen van de wereld van de traditionele juwelen. Een uniek concept in België!

www.ateliers.manalys.com