Bijgewerkt op 14 mei 2023

HET ZUIVERSTE LEVENSELIXER

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

Jarenlang heeft het Belgische jenevermerk Koperkop de harten van ginliefhebbers in België en daarbuiten. Het avontuur begon in 2013, dankzij Yvan Vindevogel die zijn opleiding als apotheker en zijn kennis van planten gebruikte om een uniek levenselixer te creëren. Dit jaar is de man achter Copperhead met trots de alcoholvrije versie waarvan hij altijd heeft gedroomd.

"We wilden geen slap afkooksel van gin aanbieden dat niet veel meer zou zijn dan water met een smaakje. Twee jaar geleden hebben we geïnvesteerd in innovatieve brouwprocessen, zodat we de perfecte alcoholvrije drankkonden serveren", Copperhead een beroep gedaan op de expertise van Filliers, een van de oudste distilleerderijen van Europa. Net als bij Koperkop Origineelde productie van Copperhead alcoholvrij met de maceratie van verschillende planten, waardoor Copperhead zijn karakteristieke smaak krijgt. Aan het einde van een uniek fermentatieproces worden extracten van hoge kwaliteit toegevoegd om de smaak te perfectioneren.

Deze innovatie resulteert in een mondgevoel dat zowel complex als verrassend is. Alle ingrediënten worden vervolgens gedistilleerd in koperen distilleerkolven volgens een gekalibreerde procedure.
 
Als laatste wordt het zuiverste bronwater gemengd met verfijnde distillaten. Het resultaat is een alcoholvrij levenselixer rijk aan kruidige infusies die moeilijk van echte gin te onderscheiden zijn.
Het onmogelijke mogelijk gemaakt.
 
Copperhead Non-Alcoholic maakt deel uit van de huidige trend naar een gezondere levensstijl en is caloriearm met slechts 4 kcal per portie.
Recept: 50ml Copperhead Non-Alcoholic, 150ml Fever-Tree Elderflower Tonic, een schijfje verse sinaasappel en gedroogde jeneverbessen om te garneren.