Bijgewerkt op 30 mei 2023

Nina, de Italiaanse restobar die ruikt naar liefde, smaak en delen

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

In de wijk Cimetière d'Elsene combineert de restobar Nina de liefde voor de Italiaanse keuken met het plezier van samenzijn in een verfijnd en gezellig kader. Meer dan een Italiaans restaurant is Nina een ode aan de liefde en de smaak (vandaar de baseline "Amore e gusto") - de liefde van het delen en de smaak van authenticiteit. Laten we dit adres, dat op weg is om een must-see in de hoofdstad te worden, eens nader bekijken.

Nina is meer dan een Italiaans restaurant, het is een restobar waar u kunt samenkomen voor een aperitivo met vrienden, of voor langere tijd kunt gaan zitten bij een gerecht van verse pasta gesublimeerd met liefde of andere Italiaanse specialiteiten. Soms feestelijk, soms romantisch, Nina is precies die plek waar u weet dat u een uitzonderlijke tijd zult hebben, ongeacht de reden van uw komst.

Eenvoud en smaak

De huiscocktails op basis van verse ingrediënten nodigen uit tot dolce farniente vanaf het eerste moment. Een plankje met kazen, vleeswaren en Italiaanse specialiteiten erbij, en we zijn klaar om de wereld opnieuw vorm te geven, een basilico smash in de hand. Als het bord klaar is, houdt het intermezzo daar niet op - de aperitivo is slechts een voorproefje van wat Nina te bieden heeft.

Inderdaad, de magie gebeurt niet alleen achter de bar, maar ook en vooral achter het fornuis. In de keuken zijn Italiaanse koks uit de vier hoeken van de laars bezig met authentieke recepten, vol smaak en specialiteiten uit alle regio's. Van antipasti tot dolci en primi en secondi piatti, Nina presenteert een beheerst menu, regelmatig vernieuwd volgens de seizoenen. Met kenmerkende gerechten zoals "Scialatielli al tre pomodori" of "calamarata con crema di pistacchio" pleit Nina voor eenvoud en smaak dankzij producten die geselecteerd zijn op hun kwaliteit. Wat het dessert betreft, de "Pandoro alla francese" - Nina's specialiteit - brengt je terug naar je kindertijd. De maaltijd eindigt op een zoete noot met deze Italiaanse brioche met wentelteefjes en mascarponecrème.

Hulde aan de nonna

Het verhaal begint in een bar, wanneer Sara en Asad (eigenaar van restaurant Le Loft) dromen van hun ideale restaurant. Een paar maanden later besluiten ze deze droom te verwezenlijken: een Italiaans restaurant openen waar het goed is om samen te komen en plezier te maken terwijl men kwaliteitsproducten deelt die met "amore e gusto" worden bereid. Dus besloten ze om meer dan alleen een restaurant te creëren, een restobar. Ze noemden het 'Nina', als eerbetoon aan Sara's nonna, die alle waarden voorstond die haar in haar jeugd werden doorgegeven. De liefde voor koken, het delen van een goede maaltijd en de smaak voor feestjes.

Nina is een team van gepassioneerde koks, een toegewijd en glimlachend team, een vriendelijke en warme bediening en uitzonderlijke producten in een uniek kader.

Een plek voor alle gelegenheden

De vele facetten van Nina maken het een geweldige plek voor alle gelegenheden. Of u nu een evenement viert, een romantische tête-à-tête heeft of een last-minute bijeenkomst met vrienden, Nina zal aan al uw verwachtingen voldoen. De combinatie van heerlijke cocktails, gedeelde schotels en gastronomische gerechten maakt van Nina de onmisbare hotspot van de wijk, die zich ontegensprekelijk onderscheidt van de andere restaurants in Cimetière d'Elsene.

Nina leent zich zowel voor zomerse aperitieven als voor winteravonden. Dankzij de twee mooie terrassen (één aan de voorkant, zonnig en gezellig, de andere meer intiem aan de achterkant) en het verfijnde interieur, zal het inderdaad de warme sfeer kunnen overbrengen die het eigen is. Kortom, Nina is vooral een plek die alle momenten van liefde en delen wil samenbrengen en begeleiden, en waar de tijd lijkt stil te staan zodra u gaat zitten, terwijl u geniet van de goede dingen des levens in een sfeer die zowel feestelijk als intiem is.


Nina Restobar
Chaussée de Boondael 332 - 1050 Elsene
Open van woensdag tot vrijdag van 12 tot 14 uur en van maandag tot zaterdag van 18 tot 22 uur.
Reserveringen via deze link.