Bijgewerkt op 26 januari 2023

LA BONNE ETOILE DOOR ISABELLE ARPIN

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

Tijdens de Covid-crisis startten chef-kok Isabelle Arpin en Dominika Herzigeen spontane kookactie om het ziekenhuispersoneel van maaltijden te voorzien, met het gereedschap dat ze hadden: verbeelding, potten en pannen en talent.

Na de opsluiting zetten ze het avontuur voort, als een co-creatief paar. Isabelle Arpin was verantwoordelijk voor de smaken, Dominika, een nieuwe commercieel ingenieur, was verantwoordelijk voor de obers. Het concept is geleidelijk uitgegroeid tot een cateringbedrijf op maat met een e-shop service met ster. Sinds twee jaar kunnen de klanten de keurige gerechtjes van het grote gastronomische verhaal rechtstreeks in het restaurant van Isabelle Arpin afhalen of laten bezorgen zonder dat de opstelling is veranderd, dankzij de evenwichtsmaatregelen van een onafhankelijke Belgische start-up. La Bonne étoile cultiveert een feestelijk en kleurrijk, positief en speels universum. Een meesterschap van experimentele smaken aan huis geleverd, Arpin "to go" om te genieten van alle arpeggio's van het koken.

Een cateraar met witte handschoen, zonder compromissen op het gebied van presentatie

Het is comfort zonder inspanning, luxe op het bord zonder hoofdpijn. De presentatie van het afhaalmaaltijd is zodanig dat je het in een restaurant voor je neus zou krijgen, de smaak neemt je meteen mee naar elders. Koken is chemie. Het presenteren als een restaurant is techniek.

Een nieuwe kaart van mogelijkheden

Vanaf februari opent op het Keymplein in Brussel een toonbankatelier van La Bonne étoile van Isabelle Arpin, met de mogelijkheid om de beleving van smaken en kleuren te verrijken met een nieuw assortiment kruidenierswaren, getekend door de chef-kok wiens creativiteit bruist.

Flexibiliteit, aanpasbaarheid, uitgebreide heropwarmbare menu's

Leveringen en decoraties op maat worden in heel België en daarbuiten geleverd, met absoluut verse producten die nog nooit een diepvries hebben gezien en gewoon wachten op een bord, hoe eenvoudig ook, om op het podium te komen. Daarnaast creëert La Bonne étoile "schandalige" gerechten van essentiële en geïnspireerde huisvlijt. Voor de allergische en toegewijde mensen ontwikkelt Isabelle Arpin een gamma vegetarische producten van food tech, op basis van plantaardige eiwitten, die de smaak, de textuur en het uitzicht van gevogelte en vis nabootsen, die hun sensaties tot in de perfectie combineren, die minimaal bewerkt zijn en zonder additieven.

Op maat gemaakt voor het vuur

La Bonne étoile schittert ook overdag met dieet-, familie- en arpinessweekabonnementen.

Isabelle Arpin biedt elke maand een nieuwe kaart, met soepen, voorgerechten, vlees- en visgerechten, kindermenu's, desserts, sauzen en terrines. De eigen kruidenierswinkel ontwikkelt ook een fijne selectie van bisques, soepen, sauzen en gearomatiseerde boters.