Bijgewerkt op 16 februari 2023

Een nieuwe manier van dineren en feesten

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

Aan de rand van het Zoniënwoud en op een boogscheut van Brussel heeft restaurant Barbizon een nieuwe look gekregen. Tussen traditie, durf en plezier, en met het onverwachte als sleutelwoord, verenigt het een groot aantal voorstellen, diensten en ruimtes op een ongewone plaats. Het decor is ontworpen om onmiddellijk herkenbaar te zijn, met een sterke identiteit, een atypische stijl en de wens om te verrassen - zoals blijkt uit het fresco op het plafond - maar tegelijkertijd een vriendelijke uitstraling uit te stralen. Een grote en majestueuze schalenbar - het centrale element van het restaurant - , een cocktailbar, een restaurantzaal, een loungegedeelte, een bucolische tuin en een sigarenbar vormen het decor van deze bijzondere plek waar alle ingrediënten zijn gecombineerd om de klanten de vrijheid te geven een hele avond op dezelfde plaats door te brengen terwijl ze achtereenvolgens van ruimte wisselen.

Het menu is bewust beperkt zodat de chef het kan aanpassen aan het seizoen en de komst van nieuwe producten. Het menu, dat bewust beperkt is om de chef in staat te stellen het te veranderen volgens het seizoen en de aankomst van nieuwe producten, legt de nadruk op kwaliteitsproducten, met name gerijpt vlees en uitzonderlijke zeevruchten. De op de brasserie geïnspireerde gerechten, die op een elegante en creatieve manier worden verwerkt, gaan vergezeld van een prachtige wijnkaart en een fijne selectie van huiscocktails, bereid door de getalenteerde mixoloog. Met de ambitie om de rand van Brussel nieuw leven in te blazen door een complete en unieke formule aan te bieden die past bij een gloednieuwe identiteit en een sterk concept, is Barbizon 2.0 een ideale plek voor een verjaardagsfeest, een privéavond, een bedrijfsevenement of een diner met familie en vrienden. De Barbizon lifestyle? Luxe codes, een eigentijdse sfeer en een warme en feestelijke geest. Genoeg om alle liefhebbers van goede tijden te bekoren.