Bijgewerkt op 21 februari 2023

DE KUNST VAN HET KAMERMAKEN

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

In de Alpes-de-Haute-Provence wil een voormalig bioloog alles achterlaten om zich te concentreren op zijn passie: brood. Thomas Teffri-Chambelland, de initiatiefnemer, maakt zijn droom waar zonder te vermoeden dat het niet alleen de zijne is. Het is tussen de regio's Zuid-Frankrijk en Lombardije dat "een ander idee van brood" wordt geboren, dat van authenticiteit. Met een menu dat 100% biologisch en glutenvrij is, zullen levensgenieters verrukt zijn over de smaak. Alle producten van Chambelland, gemaakt van rijst- of boekweitmeel, zijn van nature glutenvrij en beloven bij het proeven een explosie van smaken. Hoewel het argument "glutenvrij" intoleranten aanspreekt, zijn het vooral de kwaliteit, de gezonde en natuurlijke voordelen die het verschil maken. Dit aanvankelijk atypische concept, dat de deur opent naar verboden zoetigheden, zorgde onverwacht voor een frisse wind in de wereld van de bakkerij. Aanvankelijk bedoeld om geen intolerantie te dulden, werd Chambelland een bakkerij voor de wereld, voor iedereen, en wij willen meer. Zoals alle succesverhalen begon de reis in Parijs. Fruittaarten, gebakjes en verfijnde broden bezaaiden eerst de straten van de Lichtstad, alvorens naar onze hoofdstad te komen. De Parijzenaars zijn overtuigd en de Belgen zijn gepassioneerd! Het magische meel van Chambelland verspreidt zich... Amen!