Bijgewerkt op 23 februari 2023

John de Radiguès: Perspectivisme in de kunst

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

John de Radiguès, ook bekend als JRC, is een jonge Belgische kunstenaar, geboren in 1999 in Brussel. Via zijn kubusvormige schilderijen belicht JRC de gedachte van het perspectivisme, dat erin bestaat zoveel mogelijk verschillende gezichtspunten op een object of een idee weer te geven om zo dicht mogelijk bij de waarheid te komen.

Voor het GCO gaat perspectivisme niet alleen over binaries van standpunten. Het is veeleer een waar spectrum van perspectieven dat de volledige rijkdom van de wereld erkent en ieder van ons in staat stelt zijn begrip ervan te verrijken. Voor GCO moet kunst een boodschap uitdragen die een micro-revolutie teweegbrengt in de geest van de kijker.

JRC begon als kunstenaar na zijn studie economie. In 2021 won hij een Belgische prijs voor zijn kunst en hij heeft verschillende keren in België en internationaal geëxposeerd. Zijn volgende grote stap is een tentoonstelling in Dubai tijdens de World Art Dubai in het World Trade Center, waar hij een aantal van zijn NFT's op een reuzenscherm zal tonen.

De werken van JRC zijn zeer herkenbaar door hun unieke kubistische stijl en het gebruik van felle kleuren. Ze zijn vaak zeer geometrisch en abstract, maar dit belet niet dat ze een krachtige en boeiende boodschap overbrengen aan de kijker.

Voor JRC is deze uitnodiging een kans om het idee te benadrukken dat wat onze passie ook is, als we erin geloven en er de energie en intensiteit in stoppen, alles mogelijk wordt. Zelfs het tentoonstellen van op blockchain gebaseerde digitale kunst midden in de woestijn. Het is een motiverende boodschap voor iedereen die zijn passie wil nastreven, een nieuw vakgebied wil beginnen of obstakels wil overwinnen die in de weg staan.