Bijgewerkt op 28 februari 2023

Terug naar de essentie van het pilotenhorloge: de nieuwe LONGINES PILOT MAJETEK

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

Met de LONGINES PILOT MAJETEK markeert het gevleugelde zandlopermerk de terugkeer van een horloge dat is ontworpen voor de luchtvaart en gewaardeerd wordt door een gespecialiseerd publiek. Dit nieuwe uurwerk combineert een geest van avontuur en een historische dimensie zonder de esthetische en technische codes van de 21ste eeuw te negeren. Zijn bi-directionele gecanneleerde lunette op een kussenvormige stalen kast bevestigt zijn oorspronkelijke karakter en herinnert aan het model dat hem in 1935 inspireerde.

Met meer dan 190 jaar geschiedenis heeft Longines een onvergelijkbaar erfgoed. Haar iconische piloten- en pioniershorloges, met hun geavanceerde technische kenmerken, zijn hiervan de prestigieuze getuigen. Het merk met de gevleugelde zandloper kan dus liefhebbers van fijne mechanische horloges uurwerken aanbieden die hun DNA ontlenen aan de esthetische codes van zijn historische modellen. Longines combineert ze met het heden om de tijd te meten met de onbetwiste precisie en betrouwbaarheid waar het om bekend staat. De Longines Pilot Majetek is langs deze lijnen ontworpen.

In de eerste versie onderstreept de gebogen kussenvorm van de kast het unieke ontwerp, geregistreerd op1 april 1935 bij het Internationale Bureau voor Industriële Eigendom in Bern, Zwitserland. Hoewel bedoeld voor de luchtvaart, heeft dit horloge in het verleden een breder publiek gewonnen dat op zoek is naar een betrouwbaar, solide, nauwkeurig en goed afleesbaar horloge.

De nieuwe Longines Pilot Majetek heeft volledig herziene technische en ergonomische kenmerken. De herziene proporties, de oorspronkelijke licht gebogen kussenvorm en de meer afgeronde nokken voldoen aan de huidige trends.

De diameter van 43 mm is aangenaam om te dragen. Op 9 uur is de buitenkant van de stalen kast met de geschroefde achterkant voorzien van een gedenkplaat met het opschrift "1935". Het verwijst naar de oorspronkelijke datum van het eerste Longines "Majetek" model en verbergt een nieuw gepatenteerd tandwielmechanisme. Het garandeert de waterdichtheid van 10 bar (100 m) van de geribbelde externe draaibare lunette in combinatie met de interne fluorescerende mobiele driehoekmarkering, of "starttijdindicator". Deze laatste is geplaatst onder het saffierglas, waarvan hij onafhankelijk is, en boven de wijzerplaat. Bij het model van 1935 draaiden de bezel en het glas met de markering als één geheel. Het saffierglas is nu gefixeerd en draagt bij aan de waterdichtheid van de nieuwe kast.

Een horloge met gedefinieerde codes

Net als de horloges gewijd aan de luchtvaart, heeft de nieuwe Longines Pilot Majetek een matzwarte wijzerplaat met optimale leesbaarheid. De witte Arabische cijfers, gestempeld en behandeld met Super-LumiNova® oud radium, geven de uren aan, geaccentueerd door een spoorwegklok. Daarboven zweven de gerhodineerde puntige wijzers. Ze zijn fosforescerend en garanderen een optimale leesbaarheid 's nachts. De kleine secondewijzer op 6 uur, verzonken in de wijzerplaat en oversized, accentueert samen met de geribbelde lunette het oorspronkelijke functionele karakter van dit pilotenhorloge. Het geheel straalt elegantie en evenwicht uit.

De nieuwe Longines Pilot Majetek wordt aangedreven door het exclusieve Longines kaliber L893.6 met een magnetisch resistente silicium balansveer en heeft een gangreserve van 72 uur. De gehele horlogekop is chronometer-gecertificeerd door de Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres (COSC), een onafhankelijk controleorgaan. Dit uurwerk is verkrijgbaar met een bruine of groene lederen band naar keuze met twee beige stiksels. Een NAVO-stijl band van polyestervezel, gemaakt van gerecycled materiaal, is ook beschikbaar. Met zijn sterke karakter zal de Longines Pilot Majetek u begeleiden in uw dagelijks leven en zich aanpassen aan uw avontuurlijke projecten in alle windstreken.