Bijgewerkt op 24 maart 2023

BREITLING VERWELKOMT DE FORD THUNDERBIRD IN ZIJN TOP TIME CLASSIC CARS COLLECTIE

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

De serie grote Amerikaanse sportwagens krijgt een nieuw lid met meer vermogen onder de motorkap dankzij de komst van de Breitling Manufacture Calibre 01.

De jaren zestig waren een decennium van experiment, plezier, vrijheid en energie. Of het nu ging om cruisen op een motor of in een sportwagen, leven op volle snelheid was aan de orde van de dag. Willy Breitling, een oprichter van de derde generatie, voelde deze verandering van tempo en begon een onconventionele chronograaf te creëren om de tijdgeest te weerspiegelen. Hij gaf het de naam Top Time.

Vanaf het begin stond Top Time in het teken van actie en werd al snel het favoriete horloge van auto- en modeliefhebbers. Als een van de eerste chronografen die zowel door mannen als vrouwen werd gewaardeerd, veroverde het gedurfde, grafische ontwerp tijdschriften en het witte doek. James Bond, 's werelds populairste spion, droeg er zelfs een in de film Operation Thunder uit 1965. Vandaag de dag wordt deze levendige traditie voortgezet door Breitling's samenwerking met enkele van de coolste automerken om de Top Time-modellen te creëren, zoals Deus Ex Machina en Triumph Motorcycles voor motorfietsen, Ford Thunderbird en Mustang, Chevrolet Corvette en Shelby Cobra voor auto's.

Ontwerpelementen zijn onder andere de geperforeerde lederen band met racethema, een tachymeter om de snelheid te meten en contrasterende 'squircle' (halfronde, halfvierkante) subwijzers die doen denken aan vintage dashboardmeters. Net als zijn stijlgerichte voorganger uit de jaren 1960 is de 41 mm roestvrijstalen kast van de Top Time comfortabel voor auto- en horlogeliefhebbers van alle rangen en standen.