Bijgewerkt op 27 maart 2023

LA PREMIER IS TERUG, 80 JAAR NADAT HIJ DE CHRONOGRAAF VERANDERDE VAN EEN GEBRUIKSVOORWERP IN EEN ELEGANT HORLOGE.

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

We presenteren zes nieuwe Premier-modellen, met een traditioneel design en uitgerust met het Manufacture Breitling 01 kaliber. Hun lancering valt samen met de lancering van een nieuw boek dat het verhaal vertelt van de oorsprong van Breitling's meest iconische chronograaf.

De in 2021 door Breitling opnieuw gelanceerde Premier Heritage chronograafcollectie heeft Willy's droom nieuw leven ingeblazen om de functionele chronograaf om te vormen tot een onmiskenbaar elegant object dat om de pols kan worden gedragen - in zijn woorden "het onmiskenbare teken van goede smaak".

Alle zes modellen worden aangedreven door het Breitling Manufacture 01 self-winding kaliber, een manufactuur uurwerk ontworpen voor maximale precisie, betrouwbaarheid en functionaliteit. Voor het eerst geïntroduceerd in 2009, wordt het beschouwd als een van de beste chronograaf bewegingen in de industrie. Zoals alle mechanische Breitling kalibers, heeft elk de veeleisende COSC certificering van precisie van -4 en +6 seconden per dag bereikt.

De nieuwste versie van het Breitling Manufacture Calibre 01 gebruikt in de nieuwe Premier chronograaf werd opnieuw ontworpen in 2022 en heeft een slanker profiel en een compacter oscillerend gewicht dat kan worden bewonderd door de transparante saffier kristallen achterkant van de kast. Het uurwerk heeft een garantie van vijf jaar en een gangreserve van meer dan 70 uur. In overeenstemming met Willy's wens om functionaliteit en elegantie te combineren, is het Premier horloge nu waterdicht tot 100 m (10 bar).

Eerste verhaal

De lancering van de nieuwe Premier B01 Chronograph 42 valt samen met de publicatie van Premier Story, het derde deel van de Watch Stories-serie, waarin de geschiedenis van enkele van 's werelds beroemdste horloges wordt beschreven. Auteur Fred Mandelbaum, Breitling's officiële merkhistoricus en 's werelds belangrijkste verzamelaar van Premier horloges, leidt de lezers door Willy Breitling's succesvolle (hoewel vaak tumultueuze) reis om de eenvoudige chronograaf uit de cockpit van vliegtuigen naar de polsen van 's werelds stijlpioniers te brengen - een reis die 80 jaar geleden begon.

Geïllustreerd met prachtige foto's, waaronder zelden geziene vintage horloges, vertelt Premier Story niet alleen het verhaal van Premier. Het voorziet verzamelaars ook van onschatbare middelen om vintage modellen en datumstukken op handvorm, logo en serienummer te authenticeren. Premier Story is een fascinerend - en uiterst praktisch - boek dat in het hart van een van 's werelds meest iconische uurwerken duikt.

www.breitling.com