Bijgewerkt op 6 april 2023

Isabelle Arpin, de kok geboren onder een geluksster...

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

Het is wanneer de storm voorbij is dat de beste sterren schitteren. Tijdens de Covid-crisis startten chef-kok Isabelle Arpin en Dominika Herzig een spontane kookactie om het ziekenhuispersoneel van maaltijden te voorzien, met het gereedschap dat ze hadden: verbeelding, potten en pannen en talent.

La Bonne étoile is ontstaan uit een solidariteitsproject. Om dit bedrijf tijdens de lockdown te ontwikkelen, leerden ze coderen en programmeren. En omdat elke nieuwe kennis de ontwikkeling van het volgende project voorbereidt, hebben ze na de lockdown het avontuur voortgezet, in co-creatieve duo's. Isabelle Arpin verantwoordelijk voor de smaken, Dominika, een nieuwe commerciële ingenieur, verantwoordelijk voor de servers. Het concept is geleidelijk uitgegroeid tot een cateringbedrijf op maat met een e-shop service met sterren. Sinds twee jaar kunnen klanten de keurige gerechtjes van het grote gastronomische verhaal rechtstreeks in het restaurant afhalen of laten bezorgen zonder dat de opstelling is verplaatst, dankzij de evenwichtige voorzorgsmaatregelen van een onafhankelijke Belgische start-up. La Bonne étoile cultiveert een feestelijk en kleurrijk, positief en speels universum. Een meesterschap van experimentele smaken aan huis geleverd, Arpin "to go" om te genieten van alle arpeggio's van de keuken. 

Isabelle Arpin's touch voor een goed doorgewinterde Big Dipper

Haar handtekening is intuïtief; de chef begint vaak met een klassieke basis en wijkt dan uit. Het is een keuken van assemblage van smaken en structuren, van verrassingen en texturen. Isabelle speelt met de deconstructie-reconstructie van vertrouwde gerechten die onverwacht zijn geworden, ze blinkt uit in exploratie en interpretatie. Met veel eetbare essentiële oliën vermengt ze bloemen en desserts, planten en materiële alchemie. Een aanpak rijk aan emotie, met respect voor het product dat altijd, zoals wij begrijpen, van de hoogste kwaliteit is.

Een cateraar met witte handschoen, zonder compromissen op het gebied van presentatie 

Het is comfort zonder inspanning, luxe op het bord zonder hoofdpijn. De presentatie van het afhaalmaaltijd is zodanig dat het in een restaurant voor je neus zou staan, de smaak neemt je meteen mee naar elders, maar niet naar de cateraar: geen enkele smaak is gestandaardiseerd. Koken is chemie. Het presenteren als restaurant is techniek. De ontwerpers van La Bonne étoile hebben tientallen tests uitgevoerd om te komen tot menuvoorstellen die zijn ontworpen om te worden gepresenteerd en geproefd zoals in een restaurant. Gerechten die reizen in de verbeelding, zonder grenzen aan het koken van horizonten, gedomineerd door uitmuntendheid en bereid in een dienblad. Op kantoor, thuis, waar u ook bent, u kunt het bord in één beweging klaarmaken, met een eenvoudige spatel. Het is gastronomie op maat, met een "chef aan huis" dimensie. U kunt het spijs- en wijnarrangement bestellen als u dat wilt, met personeel als u dat wilt, met alle mogelijke opties, van de decoratie van de tafel door Antoinette, tot de bloei van het huis.

Een nieuwe kaart van mogelijkheden

Vanaf februari opent op het Keymplein in Brussel een toonbankatelier van La Bonne étoile van Isabelle Arpin, met de mogelijkheid om de ervaring van smaken en kleuren te verrijken met een nieuw assortiment kruidenierswaren, getekend door de chef wiens creativiteit bruist. Klanten zullen de dag voordien of aan de toonbank kunnen bestellen, voor een Couture-productie zonder onverkochte producten 's avonds, geserveerd door een anti-gaspi filosofie. Sommige mensen hebben al hun

De Ardennen worden Aspen, eenvoud heeft recht op een beetje geraffineerdheid. De Ardennen worden Aspen, eenvoud heeft recht op een beetje geraffineerdheid. De Ardennen worden Aspen, eenvoud heeft het recht om een beetje verfijnd te zijn. Dankzij de formule "afwisselende bewaring" kunt u tijd besparen, zonder aan kwaliteit in te boeten, met minder tijd maar evenveel gedeeld geluk. Alle gerechten worden aangepast aan ieders smaak en behoeften, de menu's zijn flexibel, de luxe betaalbaar, de bediening witte handschoenen.

Flexibiliteit, aanpasbaarheid, uitgebreide heropwarmbare menu's

Leveringen op maat en decoratiediensten in heel België en daarbuiten, met absoluut verse producten die nog nooit in de diepvries zijn geweest en die wachten op een bord, zelfs een eenvoudig bord, om geserveerd te worden. verse producten die nog nooit een diepvries hebben gezien en enkel wachten op een bord, zelfs een eenvoudig, om op het podium te komen. Daarnaast creëert La Bonne étoile "schotels" van essentiële en geïnspireerde huisvlijt. Voor mensen met een allergie en geëngageerden ontwikkelt Isabelle Arpin een gamma vegetarische producten op basis van voeding Voor mensen met een allergie en toegewijde mensen ontwikkelt Isabelle Arpin een gamma vegetarische producten op basis van plantaardige eiwitten, die de smaak, de textuur en het uitzicht van gevogelte en vis nabootsen, die hun sensaties perfect combineren, minimaal verwerkt zijn en geen additieven bevatten.

Op maat gemaakt voor het vuur

La Bonne étoile schittert ook overdag met dieet- en gezinsabonnementen en met de "arpiness week". Het milieubewustzijn is aanwezig op alle niveaus van de productie, met minimalistische verpakkingen om afval te voorkomen, en de mogelijkheid om bestellingen te plaatsen in verpakking om verspilling te voorkomen en de mogelijkheid om bestellingen te plaatsen in glazen verpakkingen die kunnen worden geretourneerd. statiegeldcontainers.

Isabelle Arpin biedt elke maand een nieuwe kaart, met soepen, voorgerechten, vlees- en visgerechten, kindermenu's, desserts, sauzen en terrines. desserts, sauzen en terrines. De eigen kruidenierswinkel ontwikkelt ook een selectie van bisques, soepen, sauzen en gearomatiseerde boters. Voor elk seizoen kunt u dieetmenu's samengesteld in samenwerking met een voedingsdeskundige. La Bonne étoile is, in tegenstelling tot het liedje van de Grote Belg, toegankelijk. Reactief, biedt ze gepersonaliseerd advies advies over smaakcombinaties en tafelschikking. Geen zorgen, wees Arpin.


De Goede Ster
Catering en E-catering
Eugène Keymplein 91
1170 Boisfort

www.labonneetoile.cooking
E-mail: Dominika.labonneetoile@gmail.com
TEL 0479/830415
Instagram: la.bonne_etoile