Bijgewerkt op 29 april 2023

Recept: zeebaars met venkel en citrusvruchten

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

Ontdek het frisse en citrusachtige recept van de zeebaars met venkel en citrusvruchten van chef-kok Igor Rossi, restaurant Bocconi van Hotel Amigo.

Chef-kok Igor Rosi © BoCConi

Ingrediënten voor 4 personen :

  • 4 zeebaarsfilets van 120 g elk
  • 60 g extra olijfolie van de eerste persing
  • 1 grapefruit
  • 1 citroen
  • 2 sinaasappels
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 2 venkels
  • Anijs en kardemom

Voorbereiding:

1. Schil de grapefruit en de citroen, haal het vruchtvlees van de vruchten en het sap eruit.

2. Voeg het toe aan het sinaasappelsap. Zeef het sap in een kom.

3. Snijd de venkels in vieren, besprenkel ze met olijfolie en bak ze in een pan goudbruin.

4. Voeg vervolgens het gezeefde sinaasappelsap, 1 sterretje anijs en 4 kardemoms toe.

5. Bak ondertussen de zeebaars in een pan met olijfolie.

6. Doe de rauwe citrusplakjes in een bakje en doe ze 20 seconden in de magnetron.

7. Breng op smaak met olie en peterselie.

8. Schik de schaal en versier met enkele takjes venkel.


Artikel geschreven door Sylvie Dejardin, gepubliceerd op Eventail.be. Vind andere artikelen over gastronomie, maar ook over de gotha, kunst en cultuur, mode, decoratie en erfgoed en ondernemerschap op www.eventail.be.