Gepubliceerd op 14 mei 2023

110 jaar pracht en praal voor Wiltcher's

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

Het Steigenberger Icon Wiltcher's, het vlaggenschip van de chique Avenue Louise, viert dit jaar zijn 110e verjaardag in stijl. Het programma van dit jaar omvat een warm welkom voor Norman Mark, de nieuwe directeur van het hotel, een concert bij kaarslicht om het Fête de la Musique te vieren, evenementen op het terras in de zomer en lichtvoorstellingen en videomapping, waarmee het luxehotel zijn deuren opent voor de Brusselaars.

De geschiedenis van dit iconische gebouw begon met het verslindende verlangen van de Spanjaard Baron Joseph de Crawhez om de Louizawijk aan het begin van de 20e eeuw te voorzien van een paleis. In de zuiverste Europese traditie bedacht hij het als een uiterst verfijnde, gedempte luxe, met marmer, edele materialen en houten lambriseringen. Het was Sydney-Charles Wiltcher's, de eerste uitbater, van Engelse afkomst, die zijn naam gaf aan het gebouw in Beaux-Arts stijl. Na een bewogen geschiedenis en verschillende veranderingen van eigenaar, waaronder een lange periode bij de familie Conrad, maakt het flamboyante vijfsterren superior hotel sinds 2012 deel uit van de Duitse Steigenberger hotels en resorts groep.

DR

In een paar cijfers wordt het adres van luxe beslaat een oppervlakte van bijna 63.000 m2 en heeft 267 kamers en suiteswaaronder een koninklijke suite van 232 m2 die al is bezet door mensen als Bill Clinton en de Rolling Stones, om nog maar te zwijgen van koning Pele, evenals 16 vergaderzalen en een magnifieke feestzaal met een capaciteit voor 600 gasten. De emblematische gevel is bijna 200 meter lang. De binnenplaats in de open lucht is uniek en ideaal voor een breed scala aan evenementen en strekt zich uit over 4.500 m2. " De rol van hotels is veranderdaandeel Norman Markdie zijn functie afgelopen maart opnam. Het gaat niet langer alleen om het aanbieden van bedden, maar om het bieden van een onvergetelijke totaalervaring, waarbij kunst, gastronomie en welzijn worden gecombineerd. Met zijn geschiedenis die onlosmakelijk verbonden is met die van de prachtige Louizalaan, zijn rol als ontmoetingsplaats voor kunstenaars en zijn Brusselse roots is Wiltcher's uniek. "
DR
Om dit 110e jaar te vieren, heeft dehotel heeft een hele kalender met feestelijke evenementen gepland, met als doel meer Brusselaars naar zijn muren te lokken. Hoogtepunten in de planning zijn onder andere een ultra-exclusief concert met klassieke muziek op de prachtige binnenplaats op 21 juni om het traditionele fête de la musique te vieren. terras de hele zomer toegankelijk voor afterworks Een modeweek in samenwerking met naburige merken in september en later op het jaar cocktails met winterse lekkernijen in kerstsfeer. Het is de perfecte gelegenheid om hulde te brengen aan een icoon van de Brusselse gastvrijheid.

Artikel geschreven door Florence Thibaut, gepubliceerd op Eventail.be. Lees andere artikels over gastronomie, de gotha, kunst en cultuur, mode, interieur, erfgoed en ondernemerschap op www.eventail.be.