Gepubliceerd op 3 september 2023

Een Belgische, alcoholvrije start van het nieuwe schooljaar!

Door Shana Devleschoudere
Deel op Delen op Linkedin

Ondanks het slechte weer deze zomer zijn de Belgen trouw gebleven aan hun barbecuetraditie en het aantal tuinfeestjes is toegenomen. Terug naar school is een goed moment om even afstand te nemen van alcohol! Tot grote vreugde van de fijnproevers zijn er nieuwe lokale alcoholvrije dranken verschenen.

Bôtan: totale klasse

Na meer dan 3 jaar onderzoek kwamen de oprichters van deze bijzondere Antwerpse distilleerderij met een nieuwe generatie alcoholvrije dranken. Het resultaat is adembenemend: een vijftiental drankjes die in huis worden gemaakt met biologische planten die ter plaatse worden gekweekt. Er zijn bôtanische cocktails om on the rocks te drinken, bôtanische wynes om bij de maaltijd te drinken en bôtanische sterke dranken om sterke dranken (heel voordelig) te vervangen in je mocktails.

Bôtan stokerij

Kombucha JusRé: super verfrissend

Onze leverancier van smoothiesbrugeois blijft innoveren met nieuwe en verrassende producten. Deze zomer brengt JusRé drie zeer succesvolle kombucha's (gefermenteerde thee) op de markt die het handelsmerk van het bedrijf weerspiegelen: onwaarschijnlijke plantaardige melanges (fruit, groenten en kruiden). Kombucha in aluminium blikjes zoals je nog nooit geproefd hebt.

www.jusre.be

JusRé

De Mocktailclub: als professionals

De twee bedenkers van deze kleurrijke, kant-en-klare sapmengsels hebben aan alles gedacht: gelukkige clubleden worden stap voor stap begeleid bij het maken van originele mocktails, van de eenvoudigste tot de meest uitgebreide. Elk van de negen fruit- en plantensappen kan worden gecombineerd met verschillende gerechten, dus er is voor elk wat wils. Het wow-effect is gegarandeerd.

www.themocktailclub.com

© De cocktailclub

Heyu: op uw gezondheid

De jonge Vlaamse bedenker van deze mocktailbasissen had maar één doel voor ogen: gezonde alcoholvrije drankjes maken. En dat is gelukt: zijn drie creaties bevatten niet alleen weinig suiker, maar ook prebiotica (vezels) en probiotica. Met een ontwerp dat niet zou misstaan in een sterke drankfles, geven ze je fantasie de vrije loop om originele mocktails te maken.

www.heyudrinks.com

Heyu Dranken

Gili: een explosieve smaak

Het kenmerk van deze biologische, ambachtelijke dranken is het gebruik van zeer aromatische planten: gember, kurkuma en wasabi. De truc was om deze drie wortels lekker drinkbaar te maken met een paar andere goed gekozen planten, maar zonder additieven of toegevoegde suiker. Er zijn ook kant-en-klare limonades verkrijgbaar. Perfect voor een alcoholvrij feestje zonder dat het gaat vervelen.

www.gilidrinks.com

Gili

Herbird: de voor de hand liggende keuze

Het is de opvolger van Canada Dry: een originele, ondefinieerbare smaak, maar met het voordeel dat de fruitsmaak niet te sterk was. Herbird wordt met de hand gemaakt op basis van appelsap waaraan de twee makers rabarber, munt en vlierbes hebben toegevoegd.

© Merel

Hij is geweldig! Ongelooflijk evenwichtig en niet erg zoet. Onmisbaar in de koelkast, voor altijd.

www.herbird.be

Foto omslag: © The Mocktail Club

Artikel geschreven door Hughes Belin, gepubliceerd op Eventail.be. Lees andere artikels over gastronomie, de gotha, erfgoed, mode, interieur, kunst en cultuur en ondernemerschap op www.eventail.be.